26. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Roben: ehitusturul veel peoks ei lähe

Merko Ehitus juhatuse esimehe Tiit Robeni sõnul tuleb  vaatamata mitmete optimistide väidetele ehitusturul raske aasta.

„Räägitakse küll majanduse elavdamisest, kuid ehitajad sellist optimismi ei jaga,“ ütles Roben. Merko koduturg on Balti riigid ja ülepiirilise tugeva ettevõttena näeme  naaberriikides riskide kõrval ka suuri võimalusi. „See on meie selge konkurentsieelis tänastes oludes“, lisas ta.

Eesti ehitusturu konjunktuur ei ole Robeni sõnul viimastel kuudel muutunud. „Peamiselt Euroopa Liidu vahenditest finantseeritavad suured infrastruktuuriprojektide hanked on olulisimad turgu arendavad tellimused ja nende võitmise nimel käib suuremate tegijate vahel korralik lahing. Reaalse konkurentsi tulek teede-ehituse turule on toonud hinnad alla, samas  on otsitud vaidlused nii mõnelgi korral ehitustööde algust viivitanud, ütles Roben..

Erasektoris saavad Robeni kinnitusel tööd head likviidsust omavad ehitusettevõtted, kes suudavad pakkuda klientidele kaasfinantseerimist ja paindlikke maksegraafikuid. „Merko peab mitmeid läbirääkimisi analoogsete projektide käivitamiseks nii elamuehituse kui ärikinnisvara arendamise osas. Meie enda korterelamute projektid on graafikus ja klientide huvi Merko omaarenduste vastu tänast majanduskeskkonda arvestades igati korralik. Eraldi tähelepanu vajav valdkond on PPP projektid ja selle kaudu võimalus täiendavaid töökohti luua. Raha ei ole maailmast kadunud - eraisikud, konservatiivsemalt laienenud ettevõtted ja paljud välisinvestorid otsivad projekte, kus saaks koos avaliku sektoriga lisaväärtust luua. Täna on ehitushinnad nii madalad, et mitmed suured asjad saaks väga mõistliku hinnaga ära teha ja tundub, et riigil on selleks valmisolek täiesti olemas. Lisaks toob see tööjõuturule tagasi suure hulga inimesi, kelle tuleviku osas täna teadmatus valitseb,“ sõnas Roben.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785