15. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salva alustab Süsta tänava kortermaja taastamist

Salva Kindlustus otsustas alustada alates tänasest Süsta tänava korterimaja hoonekarbi taastamistöid, ehituse täpne maksumus ja valmimisaeg selguvad tööde käigus. 

Täna algab hoonekarbi konstruktsioonide lammutamine ja ehitamine, mille käigus selguvad puidust vahelagede täpsed kahjustused, seejärel ehitatakse lisaks põhikonstruktsioonile hoone kommunikatsioonivõrgud. Maja täiendav toestamine algas nädal varem.

Salva Kindlustuse varakahjude osakonna juhataja Karen Soosalu sõnul otsustas kindlustusselts protsessi kiirendada ning alustada ehitustöödega enne õnnetuse tekkepõhjuse selgumist. „Õnnetuse tekkepõhjuse kohta meil vastust ei ole, kuid tänaseks on kooskõlastused lammutustöödeks ja ehituseks olemas, varem poleks me töid alustada saanud,“ ütles Soosalu.

Ehitustööde käigus taastatakse kortermaja õnnetuseelne olukord. Paljud korterid olid kindlustatud teistes seltsides ning nende kahjudega tegelevad teised seltsid.

Süsta tänava korterimaja taastamist juhib Erden Ehitus OÜ ning ehitusjärelevalvet hakkab teostama Ehitusekspert OÜ.

Põhja-Tallinnas aadressil Süsta tänav 14 toimus plahvatus 20. jaanuari öösel. Õnnetuse tekkepõhjus on siiani tuvastamisel.

Salva Kindlustuse poolt korteriühistutele pakutav kindlustus katab majaelanike kaasomandile tekkinud kahjud, selle abil kaetakse kõik hoone osad, mis ei mahu kodukindlustuse alla. Kindlustusobjektiks loetakse korteriomanike kaasomandis olevaid hoone detaile, mis on vajalikud ehitise püsimiseks, ohutuse tagamiseks või on mõeldud ühiseks kasutamiseks.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785