Kinnisvarabüroo: kadunud Soome kliendid on tagasi

Väga palju on ilmunud soome kliente, kes vahepeal kadusid ära ja kalli hinna tõttu ei investeerinud, kirjutab Aarete KV  juhatuse liige Silvi Merilo.

Nüüd, mil hinnad madalad ja kõik märgid näitavad, et enam ei lange, on neil ilmselt õige aeg midagi muretseda. Aktiivsus kasvas eelmise aasta lõpul ning ka vaatamata talvekuudele on päris palju liikumist. Just kohtusin ühe rootsi investoriga, kes otsis maad mõned aastat tagasi enne hinnatõusu, aga toona jäi tehing tegemata – nüüd ilmus ta uuesti välja. Eks Eesti eurolootus innustab ka välisinvestoreid siia tulema.

80 protsenti soomlastest ostavad elukondlikku kinnisvara – korterit või majakest suvitamiseks. Potentsiaalsed maaostjad on pigem ärihuvidega – kas siis tootmise või äri arendamiseks. Läänemaa tootmishooned ei kannata aga kriitikat ja ei vasta välisinvestori nõudmistele.

Uusi äripindu Läänemaal eriti ei ole, projektid külmutati enne alustamist ning seetõttu pole ka hinnad eriti langenud.
 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed