11. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu idapoolse ringtee eskiis tuleb avalikule arutelule

12. veebruaril algab Tartu linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonnas, Raekoja plats 3, Tartu idapoolse ringtee detailplaneeringu eskiisi arutelu.

Detailplaneeringu eesmärk on määrata ringtee rajamiseks vajalik transpordimaa ning maa võõrandamise vajadused. Eelprojektiga on kavandatud ringtee rekonstrueerimine põhitänavaks koos uue Ringtee silla rajamisega ning idaringtee sidumine läänepoolse ringteega.

Projektlahenduses on pööratud erilist tähelepanu Ringtee tänava äärsetele ettevõtetele heade juurdepääsuvõimaluste loomisele. Selleks on projekteeritud mõlemale poole teed uued kogujateed. „Selline lahendus on küll kulukas, kuid tagab maksimaalse liiklusohutuse, sujuva liikluse ning head juurdepääsud kinnistutele. Lahenduse eeliseks on seegi, et tee-ehitus häirib ettevõtteid vähem, sest juurdepääsutänavad ehitatakse enne põhitänavat,“ ütles idaringtee eelprojekti koostaja AS Ramboll Eesti projektide osakonna juhataja Raul Vibo.

Projekti elluviimine toob kaasa ka maa võõrandamise vajaduse ning muudatusi kehtivas ehitusõiguses.

Linn ootab idaringtee piirkonda jäävate maaomanike ja ettevõtjate aktiivset osavõttu detailplaneeringu eskiisi arutelust. „Tulemuslik koostöö selle suurehituse mõjuvälja jäävate ettevõtjate ja maaomanikega on projekti õnnestumise ning kavandatud ajagraafiku seisukohalt kriitilise tähtsusega. Loodan väga, et arutelude käigus jõutakse üheskoos toimivate lahendusteni, sest idaringtee ning sellega seonduva infrastruktuuri väljaarendamine tuleb ju lõpptulemusena kasuks ka kõigile selle äärde jäävatele firmadele," ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Idaringtee eskiisi avalik arutelu toimub linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonnas, Raekoja plats 3, tuba 303.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785