11. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rime: peamiselt ostavad kinnisvara soomlased

Rime Kinnisvara atesteeritud maakler Tuulika Mölder kirjutab, et  kinnisvarahindade langus on tõstnud nii kohalike kui välismaalaste aktiivsust siinsel turul, peamised kliendid on soomlased.

Välismaalastest huviliste kohta võib öelda, et viimased 3-4 kuud on olnud senisest oluliselt aktiivsem. Peamisteks klientideks on soomlased, vähemal määral venelasi ja üksikud inglased. Enim tuntakse huvi Kesklinna, Vanalinna ja Kadrioru piirkonna vastu ning eelistatud on just kas uusarendustes paiknevad või väga heas seisukorras majades väga hea viimistlusega korterid.

Enim on kaubaks läinud kortereid, mille hinnad on umbes 1 500 000 krooni ehk umbkaudu 100 000 Eurot. Kuigi ostude finantseerimiseks on uuritud ka eesti pankade tingimusi, siis reeglina toimuvad tehingud ikkagi kas pankadeta või kasutatakse näiteks soome pankade finantseerimislahendusi.

Soovitakse 2 või rohkema tubade arvuga kortereid ning võimalusel eelistatakse juba möbleeritud pakkumisi. Seda seetõttu, et enamus välismaalasi soetab kinnisvara mitte isiklikuks otstarbeks, vaid investeeringuks ja korterid soovitakse peale ostmist kohe ka välja üürida. Samas on tõusnud ka välismaalastest üürijate huvi, eeskätt jällegi soomlased ja inglased, venemaa kliendid üürimisest huvitatud ei ole. Erinevatest rahvustest vahetusüliõpilased on viimastel kuudel aktiivselt üüripindu otsima hakanud.

Pärnu

Rime Kinnisvara Lääne-Eesti esinduse juhataja Margit Rannamäe kirjutab, et Pärnu kinnisvaraturgu on alati välismaalased tugevalt mõjutanud. Kui pealinna praktikas on peamised ostjad ikkagi eestlased, siis Pärnus on Rime Kinnisvaral just välismaalased viimasel ajal enamuses.

Nii on 2010 aastal Rime Pärnu esinduse toimunud vaid soomlastega tehingud ning igapäevased huvilised on samuti soomlased, kellele kortereid näidatakse. 2009 aastal olid meie ostuklientideks pooltel juhtudel soomlased ja hea näide on Paju tn 5 arendusprojekt, kus eelmisel aastal 16. müüdud korterist kümnest puhul olid ostjateks soomlased ja ühel juhul belglane. Huvi on rohkem uues majas saunaga 2-3toaliste korterite vastu, mis peavad olema kindlasti ilusa vaatega, seega kõrgematel korrustel. Eelistatakse köögimööbliga kortereid ja selliseid, millel oleks rõdu.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785