Maa-amet müüs poole miljardi eest maid

Maa-amet tõi 2009. aasta lõpuks maade müügiga riigieelarvesse rohkem kui pool miljardit krooni, täites sellega 75 protsenti valitsuse poolt seatud ülesandest.

Kokku pani Maa-amet eelmisel aastal müüki 2475 kinnistut kogupindalaga 24 020 hektarit alghinnaga ligi 944 miljonit krooni. Pakkumised laekusid 1581 kinnistule kogupindalaga 16 670 hektarit, kogusummas 539,7 miljonit krooni. Keskmine müügiedukus üle Eesti oli 64 protsenti.

2009. aasta mai alguses Vabariigi Valitsuses vastu võetud otsus riigieelarve positsiooni parandamise kohta nägi ette, et Maa-amet peab aasta lõpuks riigieelarvesse teenima riigimaade müügist 715 miljonit krooni. Seega täitis amet valitsuse seatud eesmärgi 75 protsendi ulatuses.

Maa-amet müüs ja müüb ka edaspidi riigile kuuluvaid kinnisasju avalikel kirjalikel enampakkumistel, millest võivad osa võtta kõik isikud. Riigimaad saavad osta nii Eesti kui ka välisriikide kodanikud ja äriühingud.

Koos eelmisel aastal müümata jäänud maadega on riigil alles ligi 65 000 hektarit müügikõlblikku maad, mida samas tempos müües jätkub veel kolmeks aastaks.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed