1. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sweco Projekt projekteerib Vändra veetöötlusjaama laienduse

Projekteerimisfirma Sweco Projekt projekteerib Vändra veetöötlusjaama laienduse. Kogu veeprojekt hõlmab ka torustike uuendamist, selle valmides saavad kõik Vändra elanikud kvaliteetset joogivett.

Aastal 2001 ehitatud veetöötlusjaama projektijärgne tootlikkus oli 300 kuupmeetrit päevas. Tänane tarbimine on aga üle 400 kuupmeetri vett ööpäevas. Vändra veetöötlusjaama laiendamisega saavutatakse alevi veevarustus 600 kuupmeetrit päevas. Lisaks võimaldab laiendus paigutada veetöötlusjaama kaks tuletõrjepumpa, mis tagavad alevi veevõrgus nõutava tuletõrjevee, tuletõrjeveepumpade käivitumisel säilib samas alevi normaalne joogiveega varustamine.

Loit Munter Sweco Projekti keskkonnaosakonnast ütleb, et olemasolevate puurkaevude üheaegse kasutuse osa suurendatakse, mille tõttu saab vett pumbata tunnis kokku 30 kuupmeetrit. "Meie tehtav projekt näeb ette täiendavate puurkaevude rakendamist, uut aereerimissüsteemi, olemasolevate filtrite täidismaterjalide vahetust, tuletõrjepumpasid, elektri- ja kütteossa täiendamist. Veetöötlusjaama hoonet laiendatakse, et kõik veeprojektis ette nähtu sinna ka ära mahuks," räägib Munter.

Vändra alevivanem Toomas Sonts ütleb, et peapõhus veetöötlusjaama uuendamiseks on, et tänane jaam ei jõua alevi, samuti võimalikku tuletõrje veevajadust rahuldada. Veetöötlusjaamas töötavad täna kõik kolm veehaarde pumplat. Projekteerijal tuleb need paremini tööle rakendada, hetkel on nii, et töötab üks pumpla korraga. Koos uute trassidega saavad kõik Vändra 3000 elanikku kvaliteetset joogivett. "Täna on lahendatud kortermajade veeküsimus, trasside valmides saavad vee ja kanalisatsiooni ka eramud. Eelmisest veeprojektist on möödunud juba 10 aastat ja veetöötluse tehnoloogiad on uuenenud," ütleb Sonts.

Projekt valmib märtsis, seejärel korraldatakse ehitushange. "Kuna kogu Vändra alevi veeprojekti rahastatakse EL Ühtekuuluvusfondist, on meile ette antud ka lõpptähtaeg, milleks on 30. september 2012," räägib Toomas Sonts

Sweco Projekt on Eesti suurimaid ehituslik-arhitektuurse, tehnoloogilise ja keskkonnakaitselise projekteerimise valdkonnas tegutsevaid firmasid. Ettevõte kuulub Skandinaavia ja Ida-Euroopa suurimasse projekteerimiskontserni Sweco AB.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785