27. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu linn võttis vastu Tähtvere kortermajade planeeringu

Tartu linnavalitsus võttis teisipäeval vastu ja suunas avalikule väljapanekule Tähtvere linnaosas asuva Näituse 27 krundi detailplaneeringu, mis näeb ette uute kortermajade rajamise ja büroohoone rekonstrueerimise.

Linnavalitsuse korralduse eelnõu põhjal on kinnistu detailplaneeringu eesmärk kaaluda võimalusi krundi neljaks jagamiseks, kolme kahe- kuni kolmekorruselise korterelamu püstitamiseks, kolmekorruselise tootmishoone ümberehitamiseks korterelamuks ja kahekorruselise büroohoone rekonstrueerimiseks.

Kokku on hoonetesse planeeritud 52 korterit.

Juurdepääsud on kavandatud kruntidele Hurda ja Näituse tänavatelt. Parkimine on lahendatud krundi piires osaliselt maa-alusena. Kokku on planeeritud 96 parkimiskohta.

Kogu kvartalile ühtse ja kõrgetasemelise lahenduse saamiseks on vaja korraldada arhitektuurivõistlus.

Linnavalitsus algatas planeeringu koostamise Näituse Arenduse OÜ ettepanekul mullu 13. jaanuaril.

Lisaks kiitis linnavalitsus teisipäevasel istungil heaks Annelinnas asuva Kalda tee 13 krundi detailplaneeringu eskiislahenduse ja otsustas korraldada selle avaliku arutelu.

Linnavalitsus algatas planeeringu AS-i Vallikraavi Kinnisvara ettepanekul eesmärgiga määrata ehitustingimused krundile kolmekorruselise ärihoone püstitamiseks. Planeeringu eskiislahenduse koostas Vallikraavi Kinnisvara.

Ärimaa sihtotstarbega 6975-ruutmeetrine Kalda tee 13 kinnistu on hoonestamata. Planeeritava ala suurus koos piirneva tänavamaa-alaga on ligi 9000 ruutmeetrit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785