18. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bauhof: soojustusmaterjale müüdi hüppeliselt rohkem

Bauhofi üldehituse arendusjuht Taavi Kontson ütles, et soojustusmaterjalide müüginumbrid näitasid juba novembris tõusutendentsi, kasvades detsembris mõningates tootegruppides lausa hüppeliselt. 

„Osaliselt  mõjutas inimeste ostuotsuseid ka käre talveilm, kuid vaevalt, et selliste külmakraadidega soojustamistöödega algust tehti,  kui selleks just karjuvat vajadust polnud,“ ütles ta. 

Kontsoni sõnutsi võib eeldada, et tänavuse  käreda talve tõttu tehakse varakevadel nii mõnedki eelnevalt edasi lükatud renoveerimisotsused ning soojustusmaterjalid näitavad häid müüginumbreid terve järgmise hooaja vältel. 

Bauhofis on hektel kampaanias näiteks Rockwooli 100 mm paksune rullvill Megarock soojusjuhtivusteguriga 0,039 W/mK, mida enne pole Eestis müüdud ning mis on saanud väga sooja vastuvõtu osaliseks.

         Kontson märkis, et tänases majandussituatsioonis eelistavad inimesed madalama ruutmeetrihinnaga soojustusmaterjale, mille tehnilised näitajad on mõnevõrra tagasihoidlikumad, st suurem soojusjuhtivustegur. Ka on soodsamaid rull- ja puistematerjale mõnevõrra lihtsam paigaldada. 

Bauhofi eksperdid soovitavad valida soojustusmaterjalid  vastavalt soojustatava objekti kasutusotstarbele ning  -iseloomule: suurema soojusjuhtivusega (soojusjuhtivustegur 0,040 W/mK ja üle selle) rullvillasid peaks kasutama eelkõige vähenõudlikemates kohtades nagu suvilad ning muud mitte-alalised eluruumid. Alaliste eluruumide soojustamiseks peaks kindlasti kasutama väiksema soojusjuhtivusega (soojusjuhtivustegur 0,035 W/mK ja alla selle) jäigemaid plaatvillasid, mis lisaks parematele isolatsiooniomadustele hoiavad konstruktsioonis paremini oma kuju.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785