15. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriühistud saavad võimaluse parkimisala laiendada

Tallinna korteriühistud saavad parkimisala laiendamiseks linnamaade kasutusõigust taotleda.

Isikliku kasutusõiguse seadmise eesmärk on tagada elanikele korterelamuga külgneval ja majaesisel maa-alal parkimise võimalus. Isikliku kasutusõiguse tähtaeg on 15 aastat ning kasutusõiguse eest tasu ei võeta, kuna tegemist on elamuesise alalises kasutuses oleva parkimisalaga.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul ootab linn seoses maadele tasuta kasutusõiguse andmisega ka ühistutelt omapoolset panust. „Korteriühistul, kes on saanud linnamaale isikliku kasutusõiguse, on maa kasutamise, hooldamise ja parendamise õigus ja kohustus. Korteriühistu võtab endale kohustuse hoida parkimisala alaliselt heas seisukorras ning tagada parkimiseks vajaliku teekattemärgistuse või teistlaadsete eraldusjoonte olemasolu parkimisalal. Samas ootame ühistutelt isikliku kasutusõiguse taotlemisel nende omavahelist koostööd ja kokkulepet elamuid ümbritseva maa edasiseks kasutamiseks kuna sageli on taotletava parkimisalaga seotud mitme korrusmaja elanikud. Kõik võimalikud variandid ühistutevaheliseks koostööks, sealhulgas linnamaa ühiskasutusse andmiseks ühistutele, aitab läbi kaaluda linnaosavalitsus,“ lisas Võrk.

Linnamaale saab taotleda isikliku kasutusõiguse Tallinna Linnavaraameti kaudu. Enne isikliku kasutusõiguse taotlemist tuleb korteriühistul koostada parkimisala laiendamise eskiisprojekt ja see Linnapalneerimise Ameti poolt näidatud isikutega kooskõlastada. Isiklik kasutusõigus ei ole üleantav ning liikluskorraldusega kehtestatavad piirangud tuleb kooskõlastada Tallinna Transpordiametiga ja linnaosavalitsusega.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785