13. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsi vald ostab välja Karulaugu hariduskompleksi

Viimsi vald lõpetab OÜ-ga Karulaugu Kinnisvara sõlmitud üürilepingu mullu Haabneeme alevikus valminud Karulaugu lasteaed-algkooli kasutamiseks ning ostab hariduskompleksi selle praeguselt omanikult välja.

„Täna pärastlõunal notari juures sõlmitud lepingu kohaselt läheb Karulaugu lasteaed-algkooli kinnistu omandus Karulaugu Kinnisvaralt üle vallale. Oleme selle nimel pingutanud, et saaksime senise üürisuhte asendada vallale kokkuvõttes oluliselt soodsamaks kujuneva omanikuseisusega ning seetõttu tulemusega igati rahul,“ ütles Viimsi vallavanem Haldo Oravas. „Algselt sõlmitud üürileping oli toona ainsaks võimaluseks vallale igati hädavajalik haridusasutus õigeaegselt valmis saada, sest täiendavaid kohustusi kooli ehituseks polnud vallal seadusest tulenevalt võimalik võtta.“

Haldo Oravase sõnul kujuneb tehingu maksumuseks 190,3 miljonit krooni koos käibemaksuga. Viimsi vald võtab üürilepingu refinantseerimiseks laenu Nordea pangalt.  Eelnevalt on refinantseerimine kooskõlastatud Rahandusministeeriumiga.

 Viimsi vallavalitsus sõlmis lepingu Karulaugu Kinnisvara emafirma ELL Kinnisvaraga Karulaugu lasteaeg-algkooli üürimiseks 6. mail 2008. Hariduskompleksi üürileping oli sõlmitud 30 aastale aastase rendimääraga ca 17 mln krooni koos käibemaksuga. Iga järgmise aasta üürimäär kasvanuks 2,5% aastas. Üürile lisanduksid kommunaalteenused vastavalt arvetele. Üürilepingusse kirjutati sisse võimalus, et vallal on igal ajal võimalik koolihoone välja osta. Selleks puhuks arvutati igaks aastaks väljaostuhinnad, mis algasid 188,4 mln kroonist.

Ligi 6200 m² suuruse netopinnaga Karulaugu lasteaed-algkool paikneb 5,17 ha suurusel kinnistul. Projekti autor on Arhitektibüroo Emil Urbel OÜ arhitekt Indrek Erm. Koolimaja on 3-korruseline ja selles on 14 koduklassi ning eraldi muusika-, kunsti- ja arvutiklassid. Koolis on oma aula, söökla, raamatukogu ja pikapäevarühma ruumid ning logopeedi ja kooliõe kabinetid. Lasteaias on ruumi kuuele lasterühmale. Igasse lasteaia rühma on iseseisev sissepääs hoone lõunaküljelt avara tuulekoja kaudu, mis on varustatud kuivatuskappide, jalatsipesuvannide ja wc-ga. Koolimaja juurde kuulub ka esinduslik spordihoone.  Lasteaia hoones on kõikidel rühmadel oma riietusruum, mänguruum, magamisruum, wc-d ja abiruum. Maja planeerimisel on arvestatud ka liikumispuudega inimestega, seetõttu on hoones lift ja ratastooliga liikumiseks vajalikud kaldteed.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785