12. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN investeerib Rakvere politseimajja

EfTEN Kinnisvarafond AS sõlmis AS-le Oma Ehitaja kuuluva OÜ Superficarius osade võlaõigusliku ostu-müügilepingu, ettevõte arendab Riigi Kinnisvaraga koostöös Rakvere politsei-ja päästeameti maja.

Ettevõtete teatel läheb hoonet arendava ettevõtte omand EfTEN Kinnisvarafondile üle hoone valmimisel 2010 aasta neljandas kvartalis. Tehingu maksumus on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne.

EfTEN Kinnisvarafondi juhatuse esimehe ning fondijuhi Viljar Arakase sõnul on tegemist esimese EfTEN -i investeeringuga, kus omandatav hoone on alles ehitusfaasis. „EfTEN on teinud mitu paigutust Tallinnast väljaspool asuvasse kinnisvarasse. Meie peamisteks investeeringu kriteeriumideks on sõltumata piirkonnast üürniku kvaliteet ja lepingu pikkus,“ sõnas Arakas. Tema sõnul sõelub ettevõte pidevalt uusi investeerimisprojekte, mis vastaksid eeltoodud nõuetele. 

2010 aasta neljandas kvartalis valmiva Kreutzwaldi 5 a hoone sajaprotsendiliseks üürnikuks on Riigi Kinnisvara AS, mis üürib seda omakorda edasi politsei-ja päästeametile. Sõlmitud üürilepingu pikkus on 15 aastat

Oma Ehitaja juhatuse esimehe Kaido Fridolini sõnul leiti EfTEN – ga sobiv lahendus, mis huvitas kõiki osapooli. „Oma Ehitaja teeb hoone valmis, EfTEN koos pangaga osaleb selle finantseerimisel ja Riigi Kinnisvara näol on tegemist tugeva üürnikuga pikaks ajaks,“ ütles Fridolin. Tema sõnul on Oma Ehitaja osalenud mitmete sarnasel põhimõttel finantseeritud objektide arendamisel.

EfTEN Kinnisvarafond AS on EfTEN Capitali poolt 2008 aastal asutatud ärikinnisvarasse investeeriv ja Finantsinspektsioonis registreeritud kinnine fond. AS Oma Ehitaja on 2005 aastal asutatud ehitus –ja kinnisvaraarendusettevõte. Mõlemad ettevõtted on asutatud Eesti ettevõtjate poolt. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785