11. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jää- ja lumetõrje on omaniku  kohustus

Võitlus lumerohkuse ja hiigelpurikatega on kinnistu omaniku kohustus, millega paljud korteriühistud püüavad ise hakkama saada.

"Lumega saame hakkama! Mul on tublid majaelanikud, vald ja linn ajavad teed lahti, majahoidja töötab," rääkis 12 aastat korteriühistuid juhtinud Tiia Põldmets, kelle hallata on praegu kuus maja. Hooldusfirmat lumekoristuseks palgatud ei ole, kuna ühistutel on rahadega kitsas ning seetõttu tuleb oma jõududega hakkama saada.

"Purikad on küll sel aastal erakordselt vägevad. Varem oleme ise maha võtnud, ent tänavu tellisime Laagris purikate mahavõtmise teenuse," lisas Põldmets. Suur probleem on parkimisala puhtana hoidmine ning siin sõltub tema arvates palju majaelanikest.

"Mul on labidas ühes ja telefon teises käes, et ühistuliikmeid appi kutsuda. Kui plats on alt korralikult puhtaks tehtud, on hiljem lihtsam juurdesadava lumega hakkama saada. Ja tore, kui noored lumelabidatega mehed saavad õue peal kokku. See on tutvumisportaali eest - pole internetti tarviski," muheles Põldmets.

Kuidas jaguneb vastutus korteriühistu ning hooldusfirma vahel, kui lumekoristus viibib, sõltub Tartu Elamuhalduse juhatuse liikme Teet Suitsu sõnul sellest, kuidas on sõlmitud leping korteriühistutega või kokku lepitud hooldusfirma ja majaelanike vahel.

"Kui koristus toimub igapäevaselt, siis vastutab hooldusfirma, kui aga koristus on kokku lepitud kulude kokkuhoiu eesmärgil näiteks ülepäeviti või paar korda nädalas, on vastutus segasem," rääkis Suits.

Pikemalt saab lugeda tänasest Äripäeva kinnisvara rubriigist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785