28. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puusaag: prognoosime kasvu 10 protsenti

Krimelte OÜ juhatuse esimees Jaan Puusaag rääkis, et möödunud aasta jääb meelde väga põnevana, tulemused on oodatust paremad ning laienemine sujus hõlpsalt.

„Brasiilia turule sisenemine läks üllatavalt lihtsalt. Mõtled, et „Ohoo, kus me siis siiani olime!“, pidas Puusaag hoogsat laienemist selleaastaseks parimaks õppetunniks.

Ta on kindel, et grupp konsolideeritult lõpetab paremini kui mullu. Põnevust aastasse ongi lisanud äriprotsessi jälgimine: „Aasta algul kukud sügavasse miinusesse, maikuus ronid sellest välja ja aasta lõpuks teed parema tulemuse…Erinevatel tütarfirmadel on läinud erinevalt, aga suur pilt on positiivne,“ sõnas ta.

Sel aastal ei räägi käibekasvust keegi. Puusaag selgitas, et ainuüksi kriisi tingimustes langenud tooraine hinnatase toob kaasa 20% suuruse käibe languse, kuna sama hulk kaupa on müüdud odavama hinnaga. „Kusjuures marginaal võib olla isegi parem,“ lisas ta.

Eelarve täitmine oli Puusaagi hinnangul üllatavalt täpne, järgmiseks aastaks prognoositakse 10% kasvu. „Mõned konkurendid on mitte piisavalt tugevate edasimüüjate tõttu turuosa kaotanud ja arvestuse kohaselt on meil tõenäoliselt õnnestunud oma turuosa suurendada. Ukrainas, Venemaal ja ka Skandinaavias on meie turuosa umbes 22-23%,“ märkis ta.

Krimelte toodangust 95% läheb ekspordiks. Puusaagi sõnul on aga koduturule orienteeritud toodete nagu Tempsi plaat müügi osas ees ootamas raske talv.

Vuugihermeetikute ja ehitusvahtude tootja Krimelte otsustas viia kõik müügi- ja tootmisega tegelevad grupi ettevõtted ühe katusbrändi, Wolf Group, alla. Wolf Group koondab kõiki Krimelte müügi- ja tootmisettevõtteid Eestis ning välismaal, samuti kaubamärke PENOSIL ja Tempsi.

Krimelte ettevõtete grupi 2008. aasta müügikäive oli 1,013 miljardit krooni ja puhaskasum 50 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785