21. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sweco Projekt teeb Tallinna-Rapla-Türi maantee rekonstrueerimisprojekti

Projekteerimisfirma Sweco Projekt võitis riigihanke ja teeb Tallinna-Rapla-Türi maantee 7,8 kilomeetrise Aranküla-Rapla teelõigu rekonstrueerimisprojekti Raplas.

Tellija on Põhja Regionaalne Maanteeamet. Projekt valmib 2010. aasta alguses, seejärel korraldatakse ehitushange. Kogu lõigu valmimiseks kulub kaks aastat.

Projekteeritav lõik algab Aranküla raudteeülesõidu juurest ja kulgeb läbi linna Türi poole. Projekt näeb ette sõidutee katendi konstruktsiooni uuendamist, vasakpööretele paremalt möödasõitude rajamist, Rapla linna kergliiklusteede ühendamist Kehtna suunas mineva kergliiklusteega, tänavavalgustust, sademevee ära juhtimist.

 Ülo Amori, Sweco Projekti teede ja planeeringute osakonna juhataja sõnul tõstab projekt oluliselt liiklusohutust Rapla-Viljandi maanteel, mis ongi teeprojekti peaeesmärk remondi kõrval. "Näiteks viime Juuru tee raudteeülesõidu Türi poole ja nihutame nii kaks olulist ristmikku teineteisest kaugemale. Samuti pakume välja Rapla Vesiroosi Gümnaasiumi parkla uue lahenduse ja kooli kohal näeme ette fooriga ülekäigu." Eha Hints, Põhja Regionaalse Maanteeameti planeeringute osakonna peaspetsialisti sõnul on teekate kulunud ja vajab hädasti taastusremonti. "Palju on liiklusohtlikke kohti, samuti ei saa enam vaid iluraviga hakkama," ütleb Hints. Rapla valla abivallavanem Hans Liibek ütleb, et eeskätt saab kaunimaks Rapla linnapilt, samuti muutub liikumine jalakäijatele turvalisemaks. "Kolmanda sõiduraja lisamine vasakpööretele teeb Raplast justkui suurlinna," naljatab abivallavanem. Tallinn-Rapla-Türi maantee 7,8 kilomeetrine teelõik Aranküla-Rapla projekteerimis-ehitustööd teostatakse 2010 aastal. Tööde kogumaksumuse suurusjärguks on 50 miljonit krooni, tellijad Põhja Regionaalne Maanteeamet ja Rapla vald. Töid rahastatakse 100% Euroopa Regionaalarengufondi vahenditest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785