15. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uue kodu soetajad Jõhvis  eelistavad  „kompotirajooni”

Uus Maa Kinnisvarabüroo Jõhvi äri- ja elamispindade maakler Hannes Hallik kirjutab, et aasta algusest kuni novembri keskpaigani on kinnisvaraportaali city24 vahendusel olnud Jõhvis müügiks pakkuda  27-28 maja.

Nendest uuemaid ehk 2009. aastal müüki pandud majakuulutusi, aga kaheksa. Hetkel on majamüügi kuulutusi portaalis city24 kokku 21.

Käesoleval aastal on Jõhvi linnas omanikku vahetanud vaid 4 maja, seega võib öelda, et majade müügipakkumiste arv on tasahilju vähenemas. Viimased 4 maja osteti juba ammusest ajast populaarseks saanud nn kompotirajooni, kus on nii Vaarika, Pirni, Ploomi kui ka teiste marjade- ja puuviljadenimelised tänavad. Majade müügihinnad olid 680 000 krooni, 750 000 kr, 1,2 milj krooni ja 1,9 milj krooni.

Kõige kiiremini leidis ostja kalleim maja, mis on mõned aastad tagasi oskuslikult renoveeritud. 2-korruselisele keskmisest suurema krundiga majale leidus ostja kuu ajaga. Samas kulus näiteks odavama, 750 000-kroonise maja  müümiseks veidi üle 6 kuu.

1,9 milj kroonise maja vastu tundis huvi kaks peret, kellest ühega ka kaupa tehti. 750 000 krooni maksnud maja vastu tundis huvi üle 40 inimese, kellest kõige viimasega ka käed lõime. 750 000-kroonist maja käisid vaatamas asjalikud ja majast tõeliselt huvitatud inimesed, kuid nii mõnigi jättis ostmata, sest kartis töökohast koondamist või ootas kinnisvarahindade veel suuremat langust.

Kõnealune puitkarkassmaja ise on juba 1950-ndatest aastatest, abihooned vajasid kapitaalremonti. Elumaja vajas suuremas osas tõsist renoveerimist, kuid selle plussiks oli kesklinna lähedus (kool, lasteaed jm 5 min kaugusel) ning nii tsentraalse vee, kanalisatsiooni kui  ka tsentraalse kaugkeskkütte olemasolu. Krundi suurus oli Jõhvi mõistes keskmine – 647 m2.

Eelnev näide  kinnitab veel kord kinnisvara vallas tuntud tõde, et põhiline argument kinnisvara ostul on siiski asukoht, millele järgneb seisukord ja siis hind. Selline järjestus kehtib loomulikult siis, kui inimene otsib endale kodu, mitte lihtsalt kinnisvara, millega hiljem spekuleerida.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785