Reformierakond: Tallinna koduomanikud tuleb maamaksust vabastada

Tallinna volikogu liikme Õnne Pillaku arvates tuleks pealinnas koduomanikud maamaksust täielikult vabastada, mitte pelgalt maamaksu alandada.

Tema sõnul ei kavatse Reformierakond taganeda oma ettepanekust kaotada koduomanike maamaks 1. jaanuarist 2010, tehes sellise ettepaneku ka Tallinna 2010. aasta eelarve projekti.

„Riigis on koalitsiooni eestvedamisel loodud võimalus koduomanike maamaksust vabastamiseks,” ütles Pillak. „Käesoleval aastal muudeti maamaksuseadust nii, et kohalikud omavalitsused saavad kuni 3000m2 ulatuses kodualuse maa maamaksust vabastada. Kui me hakkame nüüd seda muutma, siis minu jaoks tähendab, et lepime pooliku variandiga,” lisas Pillak.

Pillaku sõnul tähendab IRLi ettepanek sisuliselt seda, et nad ei taha enam koduomanikke maamaksust vabastada, vaid lepivad selle vähendamisega. "Arvan, et tuleks teha kõik jõupingutused selleks, et Tallinna koduomanikud koormavast maamaksust ikkagi täielikult vabastada," lausus Pillak.

Tallinna volikogus on menetluses eelnõu, mis näeb ette koduomanike maamaksust vabastamist 1. jaanuarist 2010. „Kutsun Tallinna volikogu üles seda eelnõud toetama, et omalt poolt näidata, et me tõesti hoolime tallinlastest,” selgitas Pillak.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed