11. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koidula raudteepiirjaama elektrivarustus sai valmis

11. detsembril andis Eesti Energia Jaotusvõrk Riigi Kinnisvarale üle Koidula raudteepiirjaama vastvalminud elektrivarustuse.

Rekonstrueerimistööde tulemusena paranes Põlva maakonnas raudteepiirjaama ümbritsevate valdade elektrisüsteemi kvaliteet.

Koidula raudteepiirjaama elektrivarustuse väljaehitamine on Eesti Energia Jaotusvõrgu jaoks selle aasta suurim regionaalne projekt. „Tööde käigus sai raudteepiirjaama vajadusi arvestades välja ehitatud uus kaasaegne liitumisühendus ning lisaks Jaotusvõrgu investeeringuna renoveeritud piirkonna alajaam, mis aitab parandada naaberpiirkondade elektrivarustust,“ sõnas Eesti Energia Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere.

Raudteepiirjaama elektrivarustuse korraldamiseks rekonstrueeris Eesti Energia Jaotusvõrk piirkonna alajaama Lepassaares ja Piiritolli alajaama Koidulas ning ehitas valmis uue Kolodovitsa komplektalajaama. Tööde käigus paigaldati üle 30 kilomeetri uusi suure töökindlusega 20 kilovoldilisi (kV) maakabelliine Lepassaare – Kolodovitsa – Koidula vahele.

„Ümbritsevate valdade elanike elektrivarustuse kindlus tõuseb märgatavalt,“ selgitas rekonstrueerimistööde kasu kohalikele elanikele Eesti Energia Jaotusvõrgu arendus-ehituse osakonna lõuna piirkonna juht Kalmer Susi. Tema sõnul tänu uuele ja kaasaegsele Lepassaare alajaamale ning uue 20 kV kaabeliini kasutuselevõtuga suureneb elektrivõrgu töökindlus Orava ja Lasva vallas ning ka osades Värska valla piirkondades.

Koidula ja Kolodovitsa 20 KV elektrivarustus on Lõuna-Eestis ainulaadne. Uus keskpinge liin ja rekonstrueeritud alajaamade üleviimine 20 kV toitele on esimene samm kohaliku elektrivarustuse kvaliteedi parandamiseks. See loob eeldused kohaliku elektrivõrgu edaspidiseks arendamiseks ning tulevikus ka kaks korda suurema võimsuse ülekandmiseks piirkonna valdadesse ja küladesse.

Koidula raudteepiirjaama elektrivarustuse väljaehitamiseks ja kohaliku elektrivarustuse rekonstrueerimiseks kulus 35 miljonit krooni.Tööde tellijaks oli Riigi Riigikinnisvara AS ning peatöövõtjaks Eesti Energia Jaotusvõrk.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785