9. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki büroohoone tõi aasta ehitaja tiitli

Eesti Ehitusettevõtjate Liit (EEEL) kuulutas täna konkursi aasta ehitaja 2009 võitjaks Tarmo Pohlaku, kes võitis tiitli Tallinki büroohoone ehituse juhtimise eest.

Tarmo Pohlak töötab ASi Merko Ehitus üldehitusdivisjoni direktorina.

 Konkursiga aasta ehitaja 2009 selgitati välja ehitusjuht, kelle tööle on andnud tunnustuse tema juhitud objekti tellija, samuti arhitekt, projekteerija või ehitusjärelvalve teostaja.„Meie konkursi eesmärk on propageerida ehitaja ametit ja tunnustada oma ala parimaid,“ sõnas Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatuse esimees Tiit Kuuli.

„Vaatamata ehituse ajutisele madalseisule ei kao ehitaja amet kusagile ja me tahame, et hea ehitaja oleks ühiskonnas hinnatud,“ lisas Kuuli.

Žürii hinnangul paistab Tarmo Pohlaku poolt rajatud Tallinki hoone (Meelis Pressi Arhitektuuribüroo) silma väga kõrge ehituskvaliteedi poolest. See nominent täitis mitmes punktis kõige paremini konkursi tingimusi. Tallinki maja on väga hästi teostatud objekt ja selle puhul esines ka mitmeid tavapärasest erinevaid lahendusi. Kõigi küsitletud osapoolte hinnangud on ülivõrdes. Eelnevate tööde maht on sellel projektijuhil suur nii rahalises väärtuses kui ruutmeetrite hulgalt. Seda, et tegemist on väga hea ehitusprojektijuhiga, tõendab ka asjaolu, et Tallink kui tellija on praktiliselt kõik oma eelnevad arendused teostanud ühe ja sama projektijuhiga, mis on kahtlemata suur tunnustus projektijuhile.

„Konkursil osalenud ja kvalifitseerunud nominentide juhitud ehitusobjektid esindavad valdavat enamust meie ehitusmaastiku põnevatest ja keerukatest objektidest. Tahame, et parima ehitaja konkurss saab iga-aastaseks traditsiooniks " ütles konkursi žürii esimees, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor Indrek Peterson. Konkursi võitja saab Eesti Ehitusettevõtjate Liidu poolt tasuta ehitusalase õppereisi.

Aasta ehitaja 2009 tiitlile kandideerisid:

1. Urmas Kaasik, Nordecon Ehitus AS projektijuht 2. Erik Lillepalu, Oma Ehitaja AS projektijuht 3. Tarmo Palumets, Harju Ehitus AS projektijuht 4. Tarmo Pohlak, Merko Ehitus AS projektijuht 5. Ain Rebane, Nordecon Ehitus AS projektijuht 6. Tõnu Sahtel, Oma Ehitaja AS projektijuht 7. Margus Uuvits, Astlanda Ehitus OÜ projektijuht

Aasta ehitaja 2009 oli avalik ja oma kandidaate võisid esitada nii liidu liikmed kui ka liitu mittekuuluvad ettevõtted, samuti ehitusobjektide tellijad. Esitada võis projektijuhte, kelle juhitud objekt on valminud mullu või enne selle aasta esimest septembrit, kellel on erialane kõrgharidus ja vähemalt viieaastane töökogemus.

Aasta ehitaja 2009 konkursi žüriisse kuulusid esimehena Indrek Peterson ja liikmetena Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatuse liikmed Ilmar Link ja Lembit Makstin, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebane, Eesti Projektbüroode Liidu juhatuse esimees Andres Saar, Riigi Kinnisvara ASi osakonnajuhataja Igor Gerasenkov ning ajakirja Ehitaja peatoimetaja Eva Kiisler.

Eesti Ehitusettevõtjate Liit on ehitusettevõtjaid ühendav mittetulundusorganisatsioon eesmärgiga kooskõlastada ja koordineerida oma liikmete tegevust ehitustegevuse majanduspoliitilistes küsimustes ja suhetes töövõtjatega ning nende organisatsioonidega. EEEL-i kuulub 121 ettevõtet.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785