8. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäele kavandatakse jäähalli ehitust

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil Lasnamäele jäähalli rajada võimaldava detailplaneeringu vastuvõtmise.

Lavamaa tn 60, 62, 64, 66 ja 68 kinnistute detailplaneeringuga luuakase võimalus rajada 1,9 ha suurusele maa-alale kuni kahekorruseline kahe jääväljakuga jäähall.

Peale vastuvõtmist korraldavad Tallinna Linnaplaneerimise Amet ja Lasnamäe Linnaosa Valitsus detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

Planeeringuala asub Lasnamäe linnaosas Loopealse asumis, perspektiivse Rahu tee ning Lavamaa tänava vahelisel alal. Kõikide kinnistute omanikuks on Tallinna linn. Lavamaa tn 60, 62, 64 ja 68 kinnistud on hoonestamata, kõrghaljastuseta tühermaa, Lavamaa tn 66 kinnistule on ehitatud alajaam.

Planeeritavast alast põhja poole jäävad Tallinna linna omandis olevad hoonestamata elamumaa sihtotstarbega krundid, lõuna ja lääne poole jääb reformimata riigimaa. Planeeritavate kinnistutega külgneb Rahu tee rajamiseks reserveeritud maa-ala. Lähim väljaarendatud ala on ida poole jääv Katleri elurajoon, mille planeeringuala poolses osas asub Katleri Põhikool ja staadion.

Detailplaneeringuga ettenähtud maksimaalne hoone alune pind võib olla 7380 m². Hoone esimesel korrusel asuvad peale kahe jääväljaku veel vestibüül, ruumid sportlastele ja treeneritele, baar, äriruumid ja ühekorruseline hoonemaht tehnilistele ruumidele. Teisel korrusel asuvad treeningsaalid, majutusruumid ja tehnilised ruumid. Alale on planeeritud 137 parkimiskohta autodele ja neli parkimiskohta bussidele.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Tallinna Spordi- ja Noorsooamet. Detailplaneeringu koostamine algatati Tallinna Linnavalitsuse 30. detsembri 2008 korraldusega. Detailplaneeringu koostas Tallinna Linnaplaneerimise Ameti tellimusel Osaühing Vainik RM.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785