Ehitaja: ma ei saa aru hangete suunatusest

Level AS juht Toomas Matt ütles, et nad ei ole kokku puutunud või õigemini ei ole aru saanud hangete suunatusest.

Oma Saar vahendab Matti sõnu, kes ütles, et on olnud hankeid, kus on olnud nende jaoks küsitavaid kvalifitseerumistingimuste nõudeid. Kuid üldjuhul on tellijad suutnud esitatud nõuded ära põhjendada. „Pärast hankelepingu sõlmimist on lepingu tingimuste täitmist jälgida väga keeruline,“ sõnas ta.

Mees lisas, et hangete korraldajad peaksid olema suutelised hanketingimused selliselt kokku panema, et alapakkumiste tegemine oleks välistatud. Näiteks piirates üldises tööde mahus alltöövõtjate töömahu protsenti, seades nõudeid ettevõtte omakapitalile või nõudes näiteks, et kõigi tehtavate tööde mahud peaksid olema kaetud mitte ainult pangagarantiiga, vaid ka ettevõtte reaalse varaga. 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed