Arvamus: ehitis on vana peale garantiiaja lõppu

Grand Kinnisvara tegevjuht Marek Kerna kirjutab, et seadusest tulenevalt on hoonetel 2 aastane garantii.

Juhul kui hoone on ehitatud 2000 aastal siis, garantii lõppes 2002 aastal, järelikult ta pole enam uus.

Silm ei ole mingi mõõrühik, mis määrab hoonele staatuse stiilis, kas ta on uus või vana. See peaks ikka rajanema mingitele kokkulepetele. Iga asi on tavaliselt vana, kui on möödas garantiiaeg. Edasi on juba loominguline lähenemine, kuidas on hoone hooldatud seismise ajal jne.

Järelikult arendaja peab andma uue garantii objektile, ja mida pikema ta annab seda kauem ta uuena püsib, sest näiteks ametlikult on kinnisvarale näiteks kehtestatud raamatupidamuslik amortisaatsioon 2-8 % aastas. Millist numbrit kasutada on samuti meelevaldne.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed