27. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facio Ehituse ühe omaniku firma suurtes raskustes

ASi Facio Ehitus ühe omaniku Kaido Saveljevi ettevõtte OÜ Fine Kinnisvara mitu kinnistut on pandud kohtutäituri poolt enampakkumisele alghinnaga kokku 13,6 miljonit krooni.

Ametlike Teadaannete andmeil müüb kohtutäitur Marek Laanemets Fine Kinnisvara OÜ-le kuuluvat kinnistut Tallinnas Mäepealse 4 ning teist Tähetorni 21. Kolmas müüki pandud kinnistu asub Harku vallas Harkujärve külas. Kaks kinnistutest on sihtotstarbeta maad ning Tähetorni kinnistu on kinnitatud ärimaana, kus asuvad äri- ja laohooned.

Teise kohtutäituri Kaire Põltsi poolt on korduvale enampakkumisele pandud elamumaa Tallinnas Ristiku tänaval.

Fine Kinnisvara ei ole oma 2008. aasta majandusaasta aruannet avaldanud. 2007. aasta aruande kohaselt oli ettevõttel üleval 236 miljoni krooni eest võlgasid.

Kinnisvarafirma omanikud on äriregistriandmetel läbi SAV Baltics OÜ Janek ja Kaido Saveljev. Tänase päeva seisuga on ettevõtte maksuvõlg krediidiinfo andmetel üle nelja miljoni krooni, millele lisandub üle 719 000 krooni intressi.

Fine Kinnisvara majandusaasta aruande kohaselt on ettevõtte poolt saadud laenude tagatiseks panditud varades ja kinnisvarainvesteeringutes kajastatud kinnistud, omanike käendused ja 35% Facio Ehituse ASi aktsiad kokku summas 225,7 miljonit krooni.

Mäepealse 4 kinnistu alghind on 14. detsembril lõppeval enampakkumisel neli miljonit krooni ning sellel on ASi Hansapank kasuks seatud hüpoteek summas 2,6 miljonit krooni. Ametlike Teadannete kohaselt on kinnistu igakordne omanik kohustatud alluma kohesele sundtäitmisele hüpoteegiga tagatud nõude rahuldamiseks. Kinnistule on seatud keelumärge kinnisasja käsutamise keelamiseks Swedbank ASi ja kohtutäitur Marek Laanemets kasuks.

Tähetorni kinnistu alghinnaks on seitse miljonit krooni. Keelumärge kinnisasja käsutamise keelamiseks on seatud maksu- ja tolliameti ning kohtutäitur Kaire Põltsi kasuks. Keelumärge kinnisasja käsutamise keelamiseks on seatud Swedbanki ja kohtutäitur Marek Laanemets kasuks. Kinnistul on hüpoteek summas 9,5 miljonit krooni Hansapanga kasuks.

Harkujärve küla kinnistu alghind on üks miljon krooni ja kinnistule on seatud keelumärge samuti maksu- ja tolliameti ja kohtutäitur Põltsi kasuks. Kinnistule seatud hüpoteek Hansapanga kasuks on kokku veidi üle 18 miljoni krooni.

Novembri alguse poole on kohtutäitur Kaire Põlts pannud müüki Fine Kinnisvarale kuuluva Tallinnas Ristiku põik 5 asuva elamumaa, mille alghind on 1,6 miljonit krooni ja millele on kohaldatud hüpoteek summas 12,5 miljonit krooni SEB Eesti Ühispank kasuks. Risitku põik kinnistu on enampakkumisel teistkordselt. Ka septembri alguses üritas kohtutäitur sellele ostjat leida, siis oli kinnistu alghind kaks miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785