19. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco soovib teha tagurpidi aktsiaspliti

Arco Vara teatas börsile, et kutsub kokku aktsionäride erakorralise koosoleku, mille käigus plaanitase  muu hulga vähendada aktsiakapitali.

Põhjuseks märgitakse teates, et soovitakse vähendada Arco Vara AS aktsia hinna volatiilsust ja võimaldada aktsia efektiivsemat hinnastamist börsil ning samuti et luua võimalused kapitalistruktuuri edasiseks tugevdamiseks.

Esmajärjekorras vähendatakse aktsiakapitali 10 aktsia tühistamisega, kusjuures 5 aktsiat tühistatakse Toletum OÜ-le (registrikood 11011219) ja 5 aktsiat HM Investeeringud OÜ-le (registrikood 10963165) (edaspidi „Kompenseerivad aktsionärid“) kuuluvate aktsiate hulgast; ning

Seejärel vähendatakse 19/20 kõigist aktsiatest selliselt, et:

- iga aktsionärile kuuluvatest aktsiatest tühistatakse 19/20 ning- kui mõne aktsionäri (edaspidi „Kompenseeritav aktsionär“) omandis olevate aktsiate arv ei võimalda tühistada täpselt täisarvu aktsiaid, tühistatakse täisarv Kompenseeritavale aktsionärile kuuluvaid aktsiaid (ümardatuna alla) ning Kompenseerivatelt aktsionäridelt tühistatakse täiendavalt nii mitu aktsiat (edaspidi „Kompensatsiooniaktsiad“) kui mitu aktsiat oleks Kompenseeritaval aktsionäril pidanud täiendavalt olema selleks, et talle kuuluvate aktsiate arv oleks võimaldanud tühistada täpselt täisarvu aktsiaid ilma ümardamiseta (nt kui Kompenseeritavale aktsionärile kuulub enne aktsiakapitali vähendamist 30 aktsiat, siis tühistatakse talle kuuluvatest aktsiatest 28 (s.t talle jääb pärast kapitali vähendamist 2 aktsiat) ning täiendavalt Kompenseerivatele aktsionäridele kuuluvatest aktsiatest tühistatakse 10 Kompensatsiooniaktsiat);-Kompenseerivatelt aktsionäridelt tühistatakse Kompensatsiooniaktsiaid võrdselt. Kui Kompensatsiooniaktsiaid ei ole võimalik Kompenseerivatelt aktsionäridelt võrdselt tühistada, tühistatakse HM Investeeringud OÜ-lt rohkem aktsiaid.

Vähendamise tulemusena jääb aktsiate arvuks 47 64 207, s.t tühistatakse 90 519 943 aktsiat. Aktsiakapitali vähendatakse seega 905 199 430 Eesti krooni (57 852 788 eurot) ulatuses.

Aktsionäride, kelle aktsiaid aktsiakapitali vähendamisel tühistatakse, nimekiri määratakse 1. märtsi 2010 kella 23:59 seisuga.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785