Tellija tuletõkkeustega hädas

Tuletõkkeuste turuletoomine eeldab suuri kulutusi katsetele, et toote omadused nõuetele vastaksid. Kulukas protsess võib panna tootjat kõrvalteid otsima, kannatajaks pooleks jääb aga tellija.

Eesti Ehitusmaterjalitootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebase sõnul on üks kahtlase töökultuuriga tootja Kiiu Metall Konstruktsioonid OÜ, kelle tuletõkkeuste turustamise Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) septembris peatas kuni nende tuletõkkeomaduste nõuetekohasuse tõendamiseni. Kiiu Metalli uksed paigaldati Emajõe Ärikeskusesse ning pole välistatud, et need tuleb ümber vahetada.

"Meid on räigelt petetud. Tegemist on ikka väga kahetsusväärse juhtumiga," kommenteeris Estiko ASi juhatuse esimees Ain Tammearu, kelle sõnul pole veel täit selgust sellest, kuidas lugu Kiiu Metall Konstruktsioonid OÜ toodetud tuletõkkeustega laheneb. "Aega on järgmise aasta märtsini, aga kisub sinnapoole, et ligi 40 paigaldatud ust tuleb välja vahetada, mis pole sugugi odav lõbu," oli ta nördinud. "Ehitajal on ju kohustus kontrollida, et paigaldatud materjalid vastaksid nõuetele. Ega teagi, kuidas Taskut ehitanud YITga nüüd suhted kujunevad," lisas ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed