Projekteerimisfirma Sweco teenis 9 kuuga 380 miljonit

Rahvusvahelise projekteerimisettevõtete grupi Sweco AB 2009. aasta esimese poolaasta käive oli 5,9 miljardit krooni, ettevõtte maksudejärgne kasum oli 379,9 miljonit krooni ja tulu aktsia kohta oli 4,28 krooni.

Eestis esindab gruppi Sweco Projekt.

Sweco AB tegevjuht Mats Wäppling: "Sweco käive oli vaatamata nõrgale majanduskeskkonnale suur ning tegevuskasum on võrdväärne eelmise aastaga."

Mats Wäpplingi sõnul on turuolukorra arengut väga raske hinnata. "Mõnedele meie poolt pakutavatele teenustele tööstusvaldkonnas on hetkel väike nõudlus, samuti on kahanenud nõudlus ehitusega seonduvate teenustel järele.
Siiski oleme Balti riikides märganud suurenenud aktiivsust ning ka tellimuste arv on suurenenud. Kõikidel turgudel on säilinud stabiilne nõudlus järele keskkonna-, energia- ning infrastruktuuri projektide järele.
Norras ja Rootsis jätkame me vastava oskusööjõu värbamist. Üldiselt on turuolukord hakanud stabiliseerumismärke näitama."

Kolmandas kvartalis võitis Sweco mitu suuremahulist hanget, mille hulka kuulusid joogiveeprojekt Jordaania pealinnas Ammanis väärtuses 198,6 miljonit krooni ning kaks suuremahulist energiaprojekti Venemaal väärtusega
122,2 miljonit krooni.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed