11. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ehitab Kiievisse USA saatkonnale parkimismaja

Nordecon International kontserni Ukraina turul tegutsev ettevõte Eurocon Ukraine sõlmis esmaspäeval ehituse töövõtulepingu Ameerika Ühendriikide Suursaatkonna parkimismaja rajamiseks Kiievi kesklinna.

„Oleme Ukrainas tegutsenud juba kümmekond aastat ja selle aja jooksul on valmis ehitatud mitmeidki tähelepanuväärseid objekte – eks ettevõtte selline taust mängis piisavalt olulist rolli ka selle väiksema konkursi võitmiseks. Tellija kaalus ehitusfirmade esitatud pakkumisi kolm kuud, enne kui tegi otsuse,“ ütles Eurocon Ukraine LLC peadirektor Ahto Altjõe.

Ahto Altjõe sõnul kujuneb saatkonna kolmekorruselise parkimismaja ehitusmaksumuseks ligemale 16 miljonit krooni koos käibemaksuga ning tööde teostamise ajaks on kuus kuud.

Eurocon Ukraine on viimaste aastate jooksul Ukraina suurematesse linnadesse rajanud rea kaasaegseid tööstus- ja kaubandushooneid - teiste hulgas 40 000 ruutmeetrise O´Key hüpermarketi Kiievisse, õlletööstused nii Lvivi kui ka Zaporižžjasse, juustutööstuse Tšerkassõ piirkonda jne. Hetkel lõpetab Eurocon Lvivis „Passage Teatralni" kaubamaja ehitust.

Nordecon International AS (www.nordecon.com) on 1989. aastal asutatud Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid. Alates 18.05.2006 on emaettevõtte aktsiad noteeritud NASDAQ OMX Tallinna Börsi põhinimekirjas. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle 20 tütarettevõtte. Nordecon International on lisaks Eestile esindatud Lätis, Leedus ja Ukrainas. Kontserni konsolideeritud käive oli 2008. majandusaastal 3,9 miljardit krooni, aruandeaasta puhaskasum 171 miljonit krooni ning varade maht 2,4 miljardit krooni. Kontsern annab tööd enam kui 1100 inimesele.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785