Hinnatakse ehitusmaavarade keskkonnamõju

16. novembril algusega kell 14 toimub Keskkonnaministeeriumi suures saalis  ehitusmaavarade kasutamise riikliku arengukava keskkonnamõju hindamise aruande avalik arutelu.

“Igasugune kaevandamine mõjutab keskkonda, ehitusmaavarade puhul kaasneb kõige suurem mõju lubja- ja dolokivi kaevandamisega,” ütles Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse ja -tehnoloogia osakonna juhataja Rein Raudsep.

Keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) esialgne aruanne näitabki seda, millist mõju avaldab jätkuv ehitusmaavarade kaevandamine keskkonnale. Seejuures on hindajad lähtunud kolmest variandist.
“Kõigepealt analüüsivad nad seda, missugune keskkonnamõju kaasneb ehitusmaavarade kaevandamisega siis, kui see jätkub senisel kujul. Seejärel hindavad nad mõju olukorras, kui riik hakkab kaevandamisse senisest rohkem sekkuma,” selgitas Raudsep.

Lisaks analüüsivad hindajad kava kooskõla EL keskkonnapoliitika ning säästva arengu põhimõtetega ja pakuvad välja soovitusi kaevandamise käigus tekkivate keskkonnamõjude vähendamiseks. Ka toob KSH aruanne välja ehitusmaavarade kaevandamise mõju inimeste tervisele, sotsiaalsetele vajadustele ja varale, kultuuripärandile ja jäätmetekkele.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed