KIK kutsub üles energiat säästma ja tarbimisele mõtlema

Täna algab Kredexi korraldatav energiasäästunädal Energiatark, mille raames kutsub KIK üles mõtlema energia tarbimisele ning selle mõjule meid ümbritsevale keskkonnale.

Koos Looduse Omnibussi ning Tartu Keskkonnahariduse Keskusega korraldab KIK sel nädalal just nendele teemadele suunatud üritusi.

„Energiast, selle saamisest ja kasutamisese mõjust loodusele räägitakse tegelikult päris sageli, kuid nagu paljude muude teemadega, tuleks ka seda pidevalt meelde tuletada,“ leiab KIKi juhatuse liige Kalev Aun. „Seetõttu ongi meil hea meel koos oma heade koostööpartneritega tutvustada huvilistele nii põlevkivi maailma ja selle alternatiive kui ka lihtsalt laiemalt energia teema üle mõtiskleda.“

Tartu Keskkonnahariduse Keskus (Kompanii 10, Tartu) kutsub nii noori kui vanu osa võtma erinevatest üritustest: täna ja homme toimuvad filmiseansid, neljapäeval vestlusõhtu „Energia sinu majas“ ning reedel keskkonnabussi väljasõit Põlva- ja Tartumaa taastuvenergeetikaga seotud paikadesse. Samuti on terve nädala avatud näitus „Pirnimaailm selgeks!“, näidatakse huvitavaid taastuvenergia mudeleid ning infopunktist leiab põnevat lugemist.

Koostöös Looduse Omnibussiga toimub pühapäeval, 15. novembril nii Tartust kui Tallinnast retk Ida-Virumaale, et tutvuda põlevkivi kasutamise ebameeldivate külgedega. Esmalt külastatakse Ida-Virumaa tunnusmärgiks saanud poolkoksimägesid, mis lähiaastatel Euroopa Liidu toel loodusele ohutuks tehakse, seejärel minnakse maa alla ehk kaevandusmuuseumisse.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed