Vaid 5% pakutavatest korteritest läheb kaubaks

Domus Kinnisvara ja City24 värskest turuülevaatest selgub, et  tehinguni jõutakse pakkumises olevatest korteritest ca 5%.

Võrdluseks, 2008. I poolaastal tehti pakkumises olevatest korteritest tehinguid ca 10%.

Erinevus pakkumishindade ja tegelike hindade vahel oli III kvartalis stabiilselt üle 30%, ulatudes isegi 38%-ni. Tegemist ei ole ostjatepoolse hindade allapoole kauplemisega, vaid see näitab selgelt, et tehinguid tehakse madalama hinnaklassi korteritega.

Ostjad kauplevad hinda alla, kuid hea hinna ja kvaliteedisuhtega objekti puhul toimuvad läbirääkimised müüjatega. Kui enne oli ostjate ülemvõim hinna dikteerimisel, siis alates septembrist peetakse juba läbirääkimisi hinna üle.

Seoses müügisolevate korterite vähenemisega on tekkinud puudus hea hinna ja kvaliteedisuhtega ühe- ja kahetoalistest korteritest Kadriorus, Kalamajas, Pelgulinnas – kolmes Tallinna puitasumis, kus elukeskkond on rohelisem kui mujal Tallinna kesklinnas.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed