Mustamäele kavandatakse kõrghoonet

Tallinna linnavalitsus kehtestab detailplaneeringu, mis annab võimaluse rajada Mustamäele Tammsaare tee äärde kuni 29 korruselise hoone.

Detailplaneeringu kohaselt on A. H. Tammsaare tee 102a ja 104a kinnistuid ning lähiala hõlmavale 4,75 ha suurusele alale kavandatud kuni 29-korruseline maksimaalselt 95 m kõrgune, kuni 10-korruseline ja kuni 8-korruseline äri- ja eluhoone. Planeeritavatel hoonetel võib lisaks olla kaks maa-alust korrust.

Planeeritav maa-ala asub A. H. Tammsaare tee ja Mustamäe tee ristumiskoha vahetus läheduses, põhjast piirneb planeeringuala 5-  ja 9-korruseliste hoonetega, idast garaažikompleksiga ja sõiduautode parklaga, lõunast garaažikompleksi ja A. H. Tammsaare teega ning läänest Mustamäe teega.

Planeeringuala kontaktvööndisse jääval alal on hoonestus väga erinev – 5- ja 9-korruselised paneelelamud, 14- ja 17-korruselised tornelamud ning ühekorruselised garaažikompleksid. Lähipiirkonda jäävad mitmed kaubanduskeskused ja poed, millest suurim on Mustika kaubanduskeskus. Elamute vahel on haljasalad. Lähimad rekreatsioonialad on Lepistiku park ja Kadaka parkmets.

Planeeringulahenduse kohaselt nähakse ette alale 297 korteri rajamine.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Merkturv. Detailplaneering algatati Tallinna Linnavalitsuse 25. aprilli 2007 korraldusega nr 731-k. Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed