Maakondade TOP: ehitajad parimad käibekasvatajad

TOPi käibekasvatajate esikolmiku on hõivanud ehitusettevõtted.

Mullune suurim käibekasvataja on LeVa AS, kus käive kasvas 3,8 korda. 20aastase ajalooga Kaja ja Lembit Vainumäele kuuluv väike Hiiumaa ehitusfirma annab tööd kolmele inimesele. Absoluutnumbrit pole, tõsi küll, väga suured – 1,3 mln pealt 4,9 mln krooni peale. Teisalt jälle on ettevõttele taustaks jahtuv ehitusturg ning tihenev konkurents. Enam kui miljonikroonise hüppe tegi ka ettevõtte kasum, poolemiljonikroonisest kahjumist sai ligi 800 000 krooni kasumit.

Ligi kolm korda suurendas käivet Järvamaa parim, põllumajandusehitiste projekteerimise ja ehitusega tegelev AS Agribalt, mille tegevjuht Artur Gavronski sõnul on sellise tulemuse taga nii aastatepikkune töö kui eelmise aasta suuremate projektide realiseerimine. Tänavuselt ootab ettevõte aga Gavronski sõnul kuni neljakordset käibelangust, sest hetkel sisuliselt investeeringuid ei toimu.

Suurimad käibekasvatajad, kasv kordades
1. LeVa AS, ehitus, Hiiumaa, 3,80
2. Agribalt AS, põllumajandusehitus, Järvamaa, 3,77
3. Semuehitus AS, ehitus, Võrumaa, 3,37

Loe lähemalt tänasest Äripäevast

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed