28. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbanki laenu omafinantseering Tallinnas alates 10%

Seoses turu stabiliseerumisele ja tarbijate kindlustunde taastumisele vaatas Swedbank üle omafinantseeringu määrad.

„Pakume oma klientidele taas soodsamaid laenutingimusi. Näiteks uuele või renoveeritud varale Tallinnas kehtib omafinantseeringu määr alates 10% ning vanemale ning ka mujal Eestis asuvale varale kehtib määr alates 20 %,“ loetles Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Koit Semjonov muutunud tingimusi.

"Kolmandas kvartalis ei tõusnud makseraskustes klientide hulk enam kiiresti, sest jõustunud Töölepinguseaduse järel töötus hüppeliselt ei kasvanud," märkis Semjonov.

Swedbanki eraisikute võlahalduse osakonna juhataja Raul Järve sõnul pakub pank täna makseraskuste leevendamiseks järjest pikaajalisemaid lahendusi. „Pool aastat tagasi oli tavaline 3-kuuline maksepuhkus, täna on tavaline maksepuhkus 4-6 kuud. Oleme siia lisanud ka paindlikumad maksegraafikud ja võla ajatamise võimalused. Üle poolte maksepuhkuse või muu lahendusega kaetud klientidest ei ole võlas neli kuud pärast kuumaksete taastamist,“ selgitas Järve.

Swedbanki andmetel tehti selle aasta augustis Tallinnas 366 ja Eestis 882 korteriomandite ostu-müügi tehingut. Septembris olid samad näitajad Tallinnas 466 ja Eestis 1022. Oktoobrisse prognoositakse Tallinnas ca 450-500 tehingut, Eestis ca 950-1000 tehingut.

Uusarenduste müük on viimastel aastatel näidanud väga head tulemust. Näiteks on Tallinnas ja Harjumaal viimasel kolmel aastal müüdud 1000 korterit aastas. 2009 aasta sügise seisuga on müügis ca 1700-1800 korterit.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785