Tallinnast tehakse virtuaalne mudel

Loodav Tallinna virtuaalne mudel ehk ruumiline kaart lubab jalutada vanalinna tänavatel ja külastada vaatamisväärsusi.

Linn sai Euroopa struktuurifondidelt raha, et luua internetti oma ruumiline kaart ehk virtuaalne mudel. «Küsisime summat, mis jääb kuue ja seitsme miljoni krooni vahele, ja saimegi selle,» ütles linnaplaneerimisameti geomaatika teenistuse direktor Kristel Lelov-Brossard. «Imestama ei pannud aga mitte raha saamine, vaid et mingeid lisaselgitusi ei küsitudki. Meie soov rahuldati nii, nagu see oli. Ju siis kirjutasime hea projekti.»

Kaardil on võimalik teha virtuaalset linnaekskursiooni ja näha vaatamisväärsusi igast küljest, lisaklõps võimaldab saada ehitise või paiga kohta infot. «Lisaks ajaloole saab uudistada näiteks Mustpeade maja fassaadi detaile või keskaegseid raidportaale,» mainis Lelov. Mudelilt võib näha, kus on võimalik sportida või lõõgastuda, kus toimub mõni etendus või kontsert ja mida põnevat leiab muuseumist või kunstigaleriist.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed