16. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saue küsib noortekeskuse ehitamiseks 15 miljonit

Saue Linnavalitsus esitas Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutusele Innove taotluse Saue Avatud Noortekeskuse ehitamise rahastamiseks Euroopa Liidu Regionaalarengufondist.

Eeltaotluse 15 miljoni kroonise toetuse saamiseks esitas Saue linn 2008. aasta alguses. Sama aasta 19. juunil saadi Innovelt kinnitus Saue Avatud Noortekeskuse projekti “Perioodil 2007–2013 struktuuritoetuse seaduse” alusel avatud noortekeskuste, teavitamis- ja nõustamiskeskuste ning huvikoolide kaasajastamise investeeringute kavasse kaasamise kohta.

Kahekorruseline hoone pindalaga üle 1000 ruutmeetri kerkib Saue Mõisa läheduses asuvale 8900 ruutmeetri suurususele krundile.

„Hoone tuleb heledailmeline ja rõõmus ning on tulevikus loodetavasti piirkonna noorsootöö tõmbekeskus,“ leiab Saue Noortekeskuse juhatajanna Erna Gerndorf. „Noortekeskuse rajamine loob lastele ja noortele võimaluse huvihariduse, teabe ja erinevate koolituste kättesaamiseks kaasaegsetes tingimustes, mis omakorda loob aluse noorte kaasamiseks aktiivsesse ellu ja laiendab nende valikuvõimalusi.“

Avatud noortekeskuse hoonesse on kavandatud spordisaal, video- ja filmimontaažiruum, kunsti- ja käsitööklassid, matkaruum, arvutiruum, lauamängude ruum, köögi- ja puhkenurk, internetikohvik, juhendajate kabinet, nõustamis- ja psühholoogi ruum ning suur saal ürituste korraldamiseks. Mõeldud on ka noortele emadele – nende jaoks saab olema emade-laste tuba. Uus hoone arvestab ka ratastooliga liikuvate inimeste vajadusi, olles varustatud invalifti ja kaldteega. Noortekeskuse õuealale on lisaks jalgrattaradadele ning mängu- ning seiklusväljakutele  kavandatud ka lava – terrass väliürituste korraldamiseks.

Praeguseks on tehtud suurem osa hoone ettevalmistustöid: rajatud on liitumiskohad ühisveevärgi- ja kanalisatsiooniga ning elektriga liitumiseks. Rajamisel on ühendused soojavarustustrassidega.

Noortekeskuse ehitus kestab ligikaudu aasta ja sisustamine veel mõned kuud. Selle tulemusena valmib Harjumaa kõige kaasaegsem noortele suunatud vabaajakeskus.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785