1Partner: I poolaasta 2009 - käive langes, kasum kasvas pisut

Eesti suuremate kinnisvaravahendusettevõtete hulka kuuluv 1Partner Kinnisvara teenis käesoleva aasta esimese kuue kuu 3,6 miljoni suuruse käibe juures 0,75 miljonit krooni kasumit.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga tähendab oluliselt langenud käivet, kuid kasumi väikest kasvu.

„Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, mil 1Partner Kinnisvara käive oli 8,3 miljonit ning kasum 0,63 miljonit krooni, on toimunud järsk käibe langus. Samal ajal on pisut suurenenud nii ettevõtte kasum absoluutarvuna kui märgatavalt tõusnud rentaablus,“ ütles majandustulemusi kommenteerides 1Partner Kinnisvara juhatuse esimees Martin Vahter.

Vahteri sõnul on käibe vähenemine enam kui poole võrra põhjendatav kinnisvarahindade üldise langusega. „Kuna meie käibest põhiosa andvad kinnisvaramüügi vahendustasud on otseses seoses kinnisvara hindadega, siis on turu järsk jahenemine ja hinnalangus tugevalt mõjutanud ka meie tegevusmahte,“ nentis Vahter.

Eelmisest aastast pisut suurema poolaastatulu põhjusena nimetas 1Partner Kinnisvara juht jõulist kulude kärpimist. „Kasumit suurendas olulisel määral just asjaolu, et kuna kinnisvaravaldkonnas on valdavalt tegemist tulemuspalkadega, siis koos käibe vähenemisega kaasnes automaatselt ka palgakulude langus,“ selgitas Vahter ja lisas, et ettevõtte efektiivsuse kasvu huvides kärbiti jõuliselt ka muid kulusid – sealhulgas hoiti kokku nii büroo-, turundus- kui juhtimiskuludelt. „Erinevalt paljudest teistest meie sektori ettevõtetest on 1Partner suutnud turul toimunud muutustele edukalt reageerida ja nüüd, kus halvem aeg kinnisvaraturul on loodetavasti läbi, oleme piisavalt heas vormis, et optimistlikumalt tulevikuplaane tegema hakata,“ märkis ta.  

1Partner Kinnisvara on Eesti üks juhtivatest kinnisvarafirmadest. Ettevõtte põhiteenused on kinnisvara vahendus ja hindamine, ehitamine ning investeeringute juhtimine. 1Partner Kinnisvara poolt juhitavate varade kogumaht 2008. aasta lõpu seisuga oli 0,8 miljardit krooni.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed