13. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRIA alustas loomakasvatusehitise taotluste vastuvõttu

Ajavahemikus 12.-26. oktoobrini saavad loomapidajad esitada Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametisse (PRIA) taotlusi investeeringutoetuse saamiseks loomakasvatusehi­tiste ja neisse vajalike seadmete jaoks.

Maaelu arengukava meetme 1.4.2 algavas taotlusvoorus läheb jagamisele 170 miljonit krooni, ühe taotleja toetus võib programmperioodil 2007-2013 küündida 7,8 mln kroonini. Taotlejaks võib olla veise-, sea-, lamba-, kitse-, hobuse- või linnukasvatusega tegelev ettevõtja, kelle omatoodetud põl­lumajandussaaduste või nende töötlemisel saadud toodete müügitulu oli eelmisel majandusaastal vähemalt 50 % ettevõtja kogu müügitulust.

Toetust võib kasutada loomakasvatushoone, loomade piirdeala, sõnniku-, sööda- ja silohoidla ehi­tamiseks, neile juurdepääsutee rajamiseks, paiksete tehnoloogiliste seadmete ostmiseks ja paigal­damiseks jne. Toetus on mõeldud selleks, suurendada ettevõtete konkurentsivõimet ja soodustada uute, keskkonnasõbralikumate tehnoloogiate kasutuselevõttu.

Toetust saab 40-60% ulatuses investeeringu abikõlbulikust maksumusest; ülejäänu tuleb lisada ko­hustusliku omaosalusena. Toetuse määr on kõrgem noortele ettevõtjatele vanusega kuni 40 aastat ning neile, kelle investeeringuobjekt asub ebasoodsamas piirkonnas.

„Loomakasvatusehitise investeeringutoetus on summa poolest üks suurematest, mida Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfond Eesti põllumajandusettevõtjale pakub,“ tõdes PRIA arengutoe­tuste osakonna juhataja asetäitja Sigmar Suu. „Praegu algab selle meetme kolmas taotlusvoor, kahes eelnevas oleme toetusi määranud kokku ligi 725 miljoni krooni ulatuses. Aga kõigepealt tuleb ettevõtjal in­vesteering oma kulul või laenu abil ära teha. PRIA ei saa küll aidata laenu otsimisel või leevendada toetuse saamisega seotud nõudeid, küll aga pikendas põllumajandusministeerium investeeringu el­luviimise tähtaega: selles taotlusvoorus on see varasema kahe aasta asemel kolm aastat,“ selgitas Suu.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785