12. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kallemäe kool sai nurgakivi

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) juhatuse esimees Jaak Saarniit, Haridus- ja Teadusministeeriumi  kantsler Janar Holm ning Facio Ehituse ASi tegevdirektor Riho Kalve asetasid täna pidulikult nurgakivi Saaremaal asuvale Kallemäe kooli uuele, 1500 m² suurusele juurdeehitusele.

„Algav ehitus on Kallemäe kooli ajaloos üks tähtsamaid sündmusi. Tuleval aastal on kooli 70. juubel ning selleks teeb riik tõelise kingituse – saame lõpuks kooli, kus on suurepärane õppida ja areneda,“  märkis nurgakivi panekul enam kui 40 aastat Kallemäe kooli juhtinud Arvi Liik. „Kallemäe kooli filiaal oli üks meie esimesi koole, mis me oleme korda teinud ja on väga hea, et jõudsime lõpuks ka Kallemäe kooli peamajani. Eelmisel nädalal panime nurgakivi Kammeri koolile. Seega saab öelda, et riigikoolide korda tegemine on hoo sisse saanud,“ lisas RKAS-i juhatuse esimees Jaak Saarniit.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase sõnul sai ministeeriumi ulatuslik koostöö RKASiga erivajadustega laste riigikoolide õppetingimuste kaasajastamisel alguse Kallemäe kooli  Kuressaare filiaali ehitamisest. „Teeb rõõmu, et oleme üheskoos jõudnud ka Kallemäe kooli põhikompleksi renoveerimiseni. Selle valmimisel võime öelda, et Saaremaa hariduslike erivajadustega lapsed saavad parimad võimalikud õppe-, ravi- ja elutingimused,“ ütles Lukas.

Ehitustööde käigus rekonstrueerib peatöövõtja Facio Ehituse AS  täies ulatuses ka olemasoleva koolihoone, mille tulemusena luuakse Kallemäe kooli õpilastele kaasaegsed ning nende erivajadustele vastavad õppetingimused.

 Uuendatavas koolihoones on erivajadustega lastele sobilikud klassiruumid, teraapiakompleks veeprotseduuride ja massaažiruumiga ning võimla. Lisaks kasutatakse laste arengu toetamiseks muusikateraapiat, eluõpetust, käsitööd ning ravivõimlemist. Juurdeehitusega luuakse võimalused kolmele toimetulekuklassile. Uude ossa on planeeritud lisaks invanõuetele vastav lift. Samuti rajatakse uus puurkaev, reoveepuhasti, uuendatakse kõik välistrassid, mänguväljakud ning rajatakse staadion ja väliklassid.

Kallemäe kooli rekonstrueerimise ja juurdeehituse projekti koostas AS Amhold. Arhitektiks on Jane Pärnamaa. RKAS ja Facio Ehituse AS allkirjastasid lepingu Kallemäe kooli  ehitustööde teostamiseks  maksumusega 18,9 miljonit krooni (käibemaksuta) tänavu juunis. Koolimaja valmib järgmise kooliaasta alguseks.

Kallemäe kool on Saaremaal asuv Haridus- ja Teadusministeeriumi hallatav põhikool hariduslike erivajadustega õpilastele võimaldamaks neil täita koolikohustust ja omandada põhiharidust, korrigeerida õpilase arengut ning kujundada õpilastes igapäevase eluga toimetulekuks vajalikke oskusi.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785