Tartu linn alustab läbirääkimisi vaksalihoone omandamiseks

Volikogu andis linnavalitsusele ülesande alustada läbirääkimisi osaühinguga Elikante Vaksali tänav 6 kinnistu omandamiseks, et tagada rongisõitjatele raudteejaamas elementaarsed oote- ja piletiostutingimused.

2003. aastal müüs AS Eesti Raudtee Vaksali 6 kinnistu praegusele omanikule tingimusega, et nii perroonile kui jaamahoonele tagatakse juurdepääs ning jaamahoones leitakse ruumid piletimüügi ja reisijate ootesaali jaoks. Seni pole neid tingimusi täidetud.

Linnapea Urmas Kruuse sõnul tuleb läbirääkimiste käigus põhjalikult analüüsida, millises seisus on jaamahoone renoveerimine praegu, milliseid lisatöid peaks seal täiendavalt tegema ja mis see linnale maksma läheb.
Läbirääkimiste tulemused peab linnavalitsus esitama volikogule hiljemalt käesoleva aasta 1. detsembriks. Linnapea kinnitusel on eesmärgiks vaksalihoone järgmise aasta esimese poole jooksul reisijatele avada.

Otsuse poolt hääletas 33 volikogu liiget, vastu ei olnud keegi.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed