8. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon andis üle 14korruselise Nordea Maja

Ehituskontsern Nordecon International andis Liivalaia Arenduse ASile üle vastvalminud büroohoone Tallinna südalinnas, mille ehituse maksumuseks kujunes enam kui 300 miljonit krooni.

Liivalaia ja Maakri tänava vahel asuva 14-korruselise maja ankurrentnikuks on Nordea Pank, mille järgi on hoone ka oma nime saanud.

„Nordea Maja puhul on kindlasti tegemist väärika verstapostiga meie kontserni uuemas ajaloos – sedalaadi suurtellimused pole päris igapäevased asjad ühegi ehitusettevõtte jaoks ning eks ehituslikultki kujunes see objekt Nordeconile huvitavaks väljakutseks,“ ütles Nordecon International ASi juhatuse esimees Jaano Vink. „Ehitasime elumaja krundi suurusele, keeruliste pinnasetingimustega maatükile  kesklinnas silmapaistva arhitektuuriga kõrghoone, mis on tegelikult midagi enamat kui maa pealt välja paistev 54 meetri kõrgune klaassein.“

Jaano Vingi sõnul asuvad maja kolm korrust lisaks nähtavale osale ka maa all ehk hoone igapäevaselt kasutuses olev sügavus maapinnast on 13 meetrit. Tegemist on esimese hoonega Tallinnas, kus maja asukatel on maa all võimalus kasutada kolme korrust parklana. Hoone karkassi ehitustööd koos maa-aluse parklaga teostas Nordeconi kontserni kuuluv Eesti juhtivaid betoonitööde ettevõtteid Nordecon Betoon OÜ.

”Nordea Majja kolimisega on Põhjamaade suurim pank saamas oma õiget mõõtu ka Eestis! Meie jaoks algab uude peamajja kolimisega uus ja põnev ajajärk. Just meie vajadustest lähtuvalt ehitatud hoones saame senisest paremini keskenduda oma plaanide ja eesmärkide realiseerimisele. Tahan tänada Nordeconi, kelle ehitatud majas saame julgelt vastu astuda uutele tegudele,” ütles Nordea Panga juht Vahur Kraft.

1599 ruutmeetri suurusele krundile rajatud Nordea Maja ehitus kestis 780 päeva. 16 989 ruutmeetrise brutopinnaga hoone on ringikujulise põhiplaaniga, mis võimaldab 360-kraadist panoraamvaadet. Hoone on ehitatud ümber tsentraalse betoonsüdamiku, mis tähendab et kõik kommunikatsioonid ja kandev konstruktsioon on koondatud maja keskele.  

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785