Tallinn võtab Raeapteegi ruumid omale

Tallinna linnavolikogu otsustas Raeapteegi ruumid pikaajalise rentniku käest tagasi linna kasutusse võtta.

„Selle otsuse eesmärgiks on niivõrd tähelepanuväärne ajalooline objekt nähtavamaks ja atraktiivsemaks muuta,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. „Selge on see, et kasumit see äri ei taga, kuid linnal tuleb seista selle eest, et muuseumapteek kestma jääks. Tallinn ei tohi ühest niivõrd unikaalsest väärtusest ilma jääda.“

Võrgu sõnul on linnal ruumide otsese haldajana lihtsam muuseum-apteek võimalikult tõhusalt toimima saada. „Kindlasti võiks Raeapteek eksklusiivsete ajaloohõnguliste meenete ja droogide ning miks mitte ka asjatundliku giidi saatel ekskursioonidega praegusest märksa paremini toime tulla, kuid nende ruumide pealt kopsaka renditulu teenimine võib osutuda keeruliseks. Raeapteegi puhul eri ole tegemist tavapärase äritegevusega, märksa tähtsam on selle ettevõtte kultuurilis-hariduslik mõõde.“

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed