9. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facio jäi süüdi maksudest kõrvalehoidmises

Harju Maakohtus tunnistas täna Facio Ehituse AS-i süüdi maksukohustuse vähendamise eesmärgil maksuhaldurile maksudeklaratsioonides tahtlikult valeandmete esitamises ja karistas Facio Ehituse AS-i rahalise karistusega 3 000 000 krooni.

Lisaks sellele mõistis kohus Facio Ehituse AS-ilt Eesti Vabariigi kasuks välja tsiviilhagi summas 13 319 400  krooni.

Maksu- ja Tolliameti Lõuna maksu- ja tollikeskuse poolt Facio Ehituse AS suhtes läbiviidud maksude arvestamise ja tasumise õigsuse kontrolli tulemusel ja kriminaalasja eeluurimise käigus on tuvastatud, et Facio Ehituse AS maksukoormuse vähendamiseks ning käibe- ja tulumaksudeklaratsioonides valeandmete esitamiseks on Facio Ehituse AS oma töötajate ning projektijuhtide tegevuse läbi tahtlikult kajastanud Facio Ehituse AS käibe-ja tulumaksumaksu arvestuses fiktiivseid arveid kaupade ja teenuste soetamisel. Eelnimetatud fiktiivsed, erinevate äriühingute nimel esitatud  arved on Facio Ehituse AS projektijuhtide poolt viseeritud projekti kuludesse ning edastatud raamatupidajale, kes on koostanud ja esitanud maksuhaldurile maksustamisperioodide märts 2004 kuni november 2007 kohta Facio Ehituse AS nimelt valeandmeid sisaldavad käibe-, tulu- ja sotsiaalmaksu maksudeklaratsioonid, mille tulemusel jäi maksudena laekumata enam kui 5 000 000 krooni.

Kohtuasi lahendati käskmenetluses s.t et süüdistataval on õigus kohtuotsuse kättesaamisest alates 10 päeva jooksul taotleda kriminaalasja arutamist üldkorras. Kui taotlust ei esitata, siis kohtuotsus jõustub.

Facio omanikud: 52,5% Toomas Tromp, 23,75% Kaido Saveljev ja Riho Kalve.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785