9. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Addinoli Ida-Euroopa keskusest saab roheline maja

Täna avati Tartus Ülenurme tehnopargis ametlikult Addinoli Ida-Euroopa keskus. Uuest keskusest juhitakse Addinoli määrdeõlide müüki kõikidele Ida-Euroopa turgudele.

Maja ehitus läks maksma ca 13 miljonit krooni ning selle projekteerimisel ja ehitamisel on järgitud eelkõige keskkonna- ja energiasäästlikku mõtteviisi.

Addinol Lube Oil GmbH tegevjuhi ja ühe omaniku Georg Wildeggeri sõnul on Addinol ettevõte, kes investeerib palju just tootearendusse ja on tuntud oma innovaatiliste toodete ning arengu poolest. Tartusse loodud Ida-Euroopa keskus on kindlasti Addinoli eduka tuleviku nurgakivi.

Addinoli Ida-Euroopa keskus on moodne kombineeritud büroo- ja laohoone, kus on 500 m2 büroopinda ja ca 700 m2 laopinda koos muude ruumidega. Tegemist pole järjekordse tavalise büroohoonega, vaid läbimõeldud rohelise majaga. Keskuse ehitamine on Addinoli jaoks investeering tulevikku ja keskkonnasäästlikkusse. Hoone on hästi läbimõeldud ja omab ranget kontseptsiooni, mistõttu on maja ehitamisel kasutatud üheksat olulist ning suurt keskkonnasäästlikku lahendust.

Esiteks on hoonel spetsiaalsed maa sisse paigaldatud õlipüüdurid, et õnnetuse korral ei satuks õli ei maapinda ega kanalisatsiooni, vaid selleks ettenähtud õlikogumismahutitesse. Samuti on sinna suunatud pesuruumide vesi ja avariitrappide trassid ning lisaks kogutakse mahutitesse ka garaažiuste ees olevate alade sadevesi.

 Teiseks on maja kütmisel järgitud eesmärki: väiksem energiakulu maksimaalse soojushulga saamiseks. Selleks kasutatakse maakütet, kus maasoojuspump võtab enamuse vajaminevast küttest maa sisse akumuleerunud päikeseenergiast. Lisaks on paigaldatud hoonesisene vesipõrandaküte. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785