30. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida arvata Merirahu ja Kuldala elamurajoonist?

Avalda arvamust nende rajoonide kohta!

Merirahu residentsid on hästi läbimõeldud korterelamuprojekt. Kaks maja viiest on läbi müüdud, mis on hea tulemus. Teistes majades on osa kortereid müüdud ning viimane maja alles tuleb müüki. Arendusprojekti eeliseks on korralik infrastruktuur ning hea asukoht – majad asuvad otse mere ääres, vabaõhumuuseumi ja Merirahu eramurajooni vahel. Viie majaga rajoon moodustab kompaktse terviku. Arhitektuuriliselt on hooned kenad ning sobivad ümbrusesse. Hinnatase on kahtlemata väga kõrge, näiteks neljatoaline korter maksab 2,3 miljonit krooni.

Kuldala elurajoon Peetri külas Ülemiste järve taga on üks suuremaid terviklikke arendusprojekte. Üheksa kortermaja on täielikult välja müüdud ning hetkel pakutakse vabu kortereid kahes majas. Rajoon ehitati õigel ajal, seepärast polnud ostjaid raske leida.

Elurajooni reklaamitakse peamiselt sellega, et ümbruskonnas on hästi palju rohelust ning eelkõige lastel on võimalus aega värskes õhus veeta. Rajoon on tõepoolest hobuseraua kujuline ning keskel asub metsatukk. Infrastruktuur on korralikult välja ehitatud.Arhitektuuriliselt on majad koledad. Samuti ei meeldi see, et reklaamitakse võimalust jõuda 5 minutiga südalinna. See on võimalik südaöösel ning kindlasti tuleks oluliselt kiirust ületada.

Lõvi elamurajoon asub Pärnu linna piirist 4,5 km kaugusel Lihula suunal 23,6 hektarilisel maa-alal Pärnu-Lihula maantee ja vana Pärnu-Audru maantee vahelisel alal.

Asukoht on küll hästi ligipääsetav, ent miinuseks on see, et asub Pärnust väljas. Projekt on olnud suhteliselt edukas, märkimisväärne on see, et müüdud on kõik ridamajad, mida on praegu kõige raskem realiseerida. Müüdud on ka pooled majadest, olemasolevatele on tehtud märkimisväärsed allahindlused – 850 000 ja isegi 650 000 krooni.Positiivne on see, et lähedal on Audru keskkool ning Pärnu linnaga on regulaarne ühendus.

Hansuõue elurajoon asub Tiskres, kus on  - neli kortermaja, milles kokku üle 100 korteri.

Tähelpanuväärne on see, et projektiga tehti esimene odavmüügi kampaania juba 2007. aasta suvel, kui hinnad veel märkimisväärselt langenud ei olndud. Odavmüüki pandi 11 korterit ja kaks ridaelamuboksi . Peamiselt olid hinnaalandusega müügis kolme- ja neljatoalised korterid, mis on valmis, kuid seisma jäänud. Allahindluskampaania tehti õigel ajal ning oli ka edukas.Projekti miinuseks on kaugus linnast ning kortermajade sobimatus antud piirkonda.

Oru Kodu on saanud legendaarseks tänu skandaalsele ärimehele Villu Parvetile. Rajooni peamised puudused on kaugus linnast, probleemid infrastruktuuriga ning asjaolu, et rajoon on jäänud poolikuks. Positiivse poole pealt võib välja tuua võrdlemisi soodsa hinna, Oru Kodusse võimalik osta maja hinnaga alates 599 000 krooni.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785