Pirita sai lõpuks üldplaneeringu

Tallinna linnavolikogu viis lõpule ligi kümnendi kestnud vaidlused Pirita linnaosa üldplaneeringu üle.

Linnavolikogu kehtestas täna Pirita üldplaneeringu, mis jätab selle linnaosa ülelinnalise tähtsusega puhkepiirkonnaks ja valdavalt madala tihedusega elamute alaks. Piritale ei ole lubatud rajada rohkem kui kolmekorruselisi korterelamuid ja neidki vaid üksikutesse kohtadesse magistraaltänavate ääres.

Linnaosa üldplaneering reserveerib kohad ka uutele lasteasutustele, tagab kaubandus- ja teenindusvõrgu ning Pirita supelranna, jõeoru, Kloostrimetsa ja Lillepi pargi arendamise üldkasutatavate puhkealadena. Ühtlasi tugevdab üldplaneering Pirita jõesuudme ja TOPi piirkonna asendit linnaosa tõmbekeskusena.

Abilinnapea Taavi Aas meenutas, et üldplaneeringu koostamine sai alguse juba eelmisel sajandil ja arenes kümmekonna aasta vältel demokraatliku protsessina koostöös linnaosa valitsuse, halduskogu ja elanike esindajatega. Volikogu opositsiooni esindajad tunnustasid tehtud tööd, vaid üks volinik hääletas planeeringu kehtestamise vastu.

 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

jaanuar/​veebruar 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Mapri Ehitus otsib EELARVESTAJAT

Mapri Ehitus OÜ

25. veebruar 2018

Värvikeskuste Grupp otsib PÕHJA-EESTI ÄRIMÜÜGIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

04. märts 2018

Ehituse erilehed