Uuring: puitmaterjali peaks rohkem kasutama

Puitu peetakse ümbertöödeldavaks ja keskkonnasõbralikuks materjaliks ja seda peaks rohkem kasutama.

Metsasektori infopäeval avalikustatud avalikkuse arvamuse uuring näitab, et inimestele teevad muret metsa uuendamine ning liigne raiumine, mille üle tegelikult ei ole vaja muret tunda.

Enamus inimestest arvab, et mets on oluline rikkus ja tuluallikas Eesti majandusele ning suur osa arvab, et mets aitab tagada maapiirkondades tööhõivet. Puitu peetakse ümbertöödeldavaks ja keskkonnasõbralikuks materjaliks ja seda peaks rohkem kasutama.

Augustis viis uuringufirma Faktum & Ariko Eesti Metsaseltsi tellimusel läbi avaliku arvamuse uuringu. Eesti Metsaseltsi presidendi Heiki Hepneri sõnul ei ole hetkel tarvis muretseda röövraiete pärast, sest Keskkonnainspektsiooni statistika põhjal on vähenenud röövraiete juhtumid igal aastal oluliselt. Kui 2001. aastal registreeriti röövraieid 1010 korral ning nende mahuks oli 130 000 tihumeetrit, siis 2006. aastal tehti seda 70 korral mahuga 9000 tihumeetrit. 2008. aastal aga vähenes see veelgi piirdudes 48 korraga hõlmates 3000 tihumeetrit. 

Uuring näitab, et aastataguse arvamusega võrreldes on vähenenud nende inimeste osakaal, kes arvavad, et Eesti metsade olukord on viimase viie aasta jooksul muutunud halvemaks. 2008. Aastal arvas 48% vastanutest, et metsade olukord on jäänud samaks või paranenud. Tänavu on see number 53%.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed