14. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aknatootja: põhi saabub talvel

Viljandi Aken ja Uks juhatuse esimees Rain Hüva ütles, et tööd on ilmselgelt vähem ja olulisi paranemise märke ta ei näe, põhi saabub tema ennustuse järgi talvel/varakevadel.

„Peale seda võib hakata tasapisi paranema, kuid agressiivset tõusu ette ei näe,“ ütles ta. Hüva sõnul on turul toimumas puhastumine – nõrgemad firmad on tasapisi hakanud kaduma või on kadumas. Käeolevas olukorras on usaldus oluliselt langenud, näha on klientide soovi osta firmast, kes on oma tegevuses jätkusuutlik. Hinnatakse selgeid märke, et pakkuja on olemas objekti lõpetamisel ning ka garantiiaja lõppemisel.

Ta märkis, et sama kehtib ka hankijate kohta, seoses oluliselt vähenenud usaldusega on krediteerimispõhimõtteid muudetud ning siingi on eelis firmadel, kes on suutnud tõestada oma elujõudu.

„Tunda on, et on olemas turusegment, kes omab ehitamiseks vahendeid ja ootab õiget hinda. Selle tõestuseks on suur hinnapakkumiste küsimise määr,“ ütles ta.

Hüva sõnutsi on mõningane hinnalangus toimunud, kuid see ei ole olnud olulise suurusega. Peab märkima, et akende-uste turul on ka varasemalt olnud piisavalt tugev konkurents ning see on taganud ka eelnevalt mõistlikku hinnataseme.

VAU on aastaid teinud koostöös oma edasimüüjatega erinevaid kampaaniaid, reeglina oleme teinud 2-4 kampaaniat aastas iga suurema edasimüüjaga. Lähtuvalt hetkeolukorrast ei ole me teinud rohkem kampaaniaid kui varasemalt. Samas on aktsioonide häälestus muutunud, täna soovitakse siiski teha puhtalt hinnale suunatuid kampaaniaid, märkis Hüva.

Ta selgitas, et VAU on valinud strateegia, et ei müü otse lõppkliendile. Kogu DIY segmendi teenindamine käib läbi edasimüüjate. „Koostöös tugevate ja elujõuliste partneritega ei näe me mingeid probleeme antud madalseisu üleelamiseks. Pigem näeme selles koostöös võimalust laiendada müüki meie partnerite (Rautakesko, Optimera) kontsernides üle Põhjamaade,“ märkis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785