Saematerjali nappus hakkab hinda kergitama

Kui varem oli saematerjali külluses ning toorme- ja valmistoodangulaod olid materjali täis, siis saetööstuse hetkeolukorda iseloomustab palgi vähesus ja hindade tõus, mis aga on peatselt möödub.

"Saetööstustele ei jätku praegu piisavalt tooret ehk siis palki," väitis ASi Puumarket juhatuse esimees Marti Rehemaa. Seega hinnatõus jätkub. Ka ASi Puukeskus tegevdirektor Atso Matsalu ning ASi Puumerkki tegevjuht Raivo Olgo kinnitasid kui ühest suust, et saematerjalide laoseisud on tootmistes suhteliselt tagasihoidlikud ning teatud toodete puhul ületab nõudlus pakkumise.

Olgo sõnul tuleneb see osaliselt hooajalisest nõudluse kasvust ning samaaegsest pakkumise vähenemisest seoses igasuviste saeveskite hoolduspuhkustega. Siiski on Matsalu nõks teisel arvamusel. "Kuigi praegu on toorme- ja valmistoodangulaod tühjad või ei kata vajadust, hakkavad palgivarud paranema," ütles ta.

Rehemaa seletusel viidi nõudluse järsu languse tõttu eelmise aasta lõpus valmistoodangulaod minimaalseks. "Vähenenud nõudlus langetas selle aasta alguses järsult ka hindu, mistõttu olid paljud tootjad ja edasimüüjad sunnitud oma seisvad laoseisud alla hindama, et nendest mingilgi moel vabaneda," märkis ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed