8. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Renoveeritud korterelamu maksab kütte eest 33 protsenti vähem

SEB on sellel aastal koostöös Kredexiga väljastanud 15 soodusintressiga renoveerimislaenu, mille eesmärk on tõsta korterelamu energiasäästlikkust.

„Investeerimine energiasäästlikesse projektidesse on arenenud Euroopa riikides levinud. Riiklikud institutsioonid suunavad tegema energiasäästlikke otsuseid ning pakuvad selleks teatud toetusmeetmeid. Kredex-i ressursi puhul on toetusmeetmeteks pikem laenutähtaeg ja soodsam hind. Panga silmis on energiasäästlikkusele suunatud investeering tark otsus, kuna kokkuhoitav summa on suurem kui kulub laenu teenindamiseks,“ märkis SEB juhatuse liige ja jaepanganduse juht Riho Unt.

Energiasäästlikkusele suunatud renoveerimislaenude väljastamine algas käesoleva aasta juunis ning keskmine laenusumma on olnud miljon krooni. Finantseeritavate projektide keskmine maksumus on olnud 1,4 miljonit krooni.

„Olenevalt maja suurusest, on renoveerimistöödega taotletav energiasääst olnud keskmiselt 33%. Soodusintressiga laenu üheks tingimuseks ongi, et saavutatav energiasääst peab 2000m2 maja puhul olema min 20% ja üle 2000m2 maja puhul 30%. Peamiselt tehakse fassaadi soojustamist, koos välisuste ja akende vahetusega. Samuti renoveeritakse küttesüsteeme,“ lisas Riho Unt.

Kredex-i poolt väljastatavast soodusintressiga ressursist saavad osa ka need korteriühistud, kes alustasid renoveerimistöödega enne Kredex-i ressursi avanemist. Nimelt võib enne 1. jaanuari 2008 alustatud tööde abil saavutatud energiasäästu lugeda saavutatava energiasäästu hulka ja nende maksumuse võib lugeda korteriühistu poolse omafinantseeringu hulka. „Nii võib korteriühistu, kes renoveeris eelmisel aastal katuse ning säästis tänu sellele juba eelmise talve küttearvetelt, nüüd teha sooduslaenuga korda ka fassaadi või muu vajaliku ning suurendada oma energiasäästlikkust veelgi,“ võttis kokku Riho Unt.

Korteriühistud saavad soodusintressiga renoveerimislaenu taotleda kõikidest SEB kontoritest. Taotlemise eelduseks on energiaauditi olemasolu ning rekonstrueerimistööde tervikprojekt juhul, kui energiaaudit on teostatud peale 7. maid 2009.a.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785