Tehinguhinnad põgenevad allamäge

Kinnisvara müügiportaalides on kuulutusi, mis seisavad seal juba aastaid. Hinnad on enamasti ajast-arust ja tehinguni nendega kindlasti ei jõuta.

Pakkumis- ja tehinguhindade vahel on käärid üha suurenenud.

CKE Kinnisvara OÜ kinnisvaraekspert Reelika Tammemäe müügiportfelli kuulub näiteks Tallinnas Tammsaare teel asuv 2toaline korter, mis meelitab ostjaid kinnisvaraveebis KV.EE juba 3. juulist 2007. Korteri hinnaks on seal märgitud 1,3 miljonit, ruutmeetri hind üle 27 000 krooni.

"Jah, selle objekti hinda pole vahepeal muudetud. Tegime omanikuga tähtajatu maaklerlepingu, mis oli tol ajal väga populaarne ja ka pakkumise hind vastas 2007. aastale," rääkis Tammemäe. Korteri vastu tunti huvi, kolm inimest oleksid 50 000 krooni müügihinnast odavamalt ka korteri soetanud, ent omanik tolle aja kohta nii suure allahindlusega ei nõustunud ja tehingud jäid katki.

"Aeg möödus ja omanikul möödus ka vajadus korterit müüa. Praegu on korter välja üüritud, kuid maaklerleping on jõus ja omanik seda lõpetama ei kipu," nentis Tammemäe ning lisas, et praegu on huvi korteri vastu leige, on tingijaid, aga omanik hinda paraku ei alanda.

Loe lähemalt tänasest kinnisvara rubriigist.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed